Afbeelding
Foto: Luc van As

Ramkraak op Raadhuisplein

Politie

Son en Breugel – afgelopen nacht hebben onverlaten geprobeerd in te breken in het filiaal van Optiek Verhoeven aan het Raadhuisplein in Son. Toen dat niet lukte hebben ze met een auto de pui er maar uit geramd.

Door: Lucas van As

Het gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag, waarschijnlijk rond 3.30 uur. Filiaalmanager Nieck van Bakel werd wakker gebeld' 'Het is elk jaar hetzelfde probleem in onze branche. Zonnebrillen zijn een gewild object. Alle andere brillen zijn ook beschadigd', verzucht Nieck. Ook de vestiging is Nuenen is onlangs getroffen.

De ravage die is aangericht is enorm, de pui ligt er compleet eruit en er zijn dure zonnebrillen  verdwenen. Hoeveel precies is niet bekend, evenmin is duidelijk wie ervoor verantwoordelijk is. Met een kleine, donkere auto is de pui geramd, van de auto en de daders ontbreekt ieder spoor. De auto is zonder verlichting weggereden richting gemeentehuis.

In de ochtend is een bedrijf begonnen met herstel van de pui. 'Het moet een enorme klap zijn geweest", vertelt Nieck. De schade aan de pui word geschat op zo'n 20.000 euro. Een tijdelijke voorziening moet er voor zorgen dat de winkel weer kan worden afgesloten.

Het is opmerkelijk dat deze ramkraak plaatsvindt zo kort na de recente aanpassingen op het Raadhuisplein. De inbrekers hebben in elk geval geen hinder ondervonden van deze aanpassingen.
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding