Afbeelding

Ode aan Caroline Heitzer

Sport

Op zondag 30 juli waren de Brabantse kampioenschappen voor paarden. Ingrid van Veggel nam met drie paarden deel aan de kamioenschappen. Ingrid rijdt twee paarden voor stal Klampenhof uit Son en Breugel, een van die paarden is Sifje. 

Sifje was het lievelingspaard van Caroline Heitzer, die ruim zes jaar paardrijles gaf aan Ingrid. Wat kon Caroline genieten van die lessen! Nog meer genoot ze ervan, als Ingrid met haar Sifje op concours ging. Ze was zo trots, als er weer winstpunten waren behaald en ze weer in de prijzen waren gevallen. 

Ingrid rijdt met veel plezier op Sifje. In de klasse M1  heeft ze alle selectie wedstrijden gereden, en zich geplaatst voor de Brabantse kampioenschappen in Dongen. Daar werd ze in de eerste ronde derde met Sifje, in de finale ronde werd ze zevende. Wat betekent dat ze zich heeft gekwalificeerd voor de Nederlandse Kampioenschappen. De kampioenschappen zijn op 1 en 2 september in Ermelo bij het KNHS-centrum. Dit is een ode aan Caroline, een ster die zeker heel trots is op deze prestatie!

Verder reed Ingrid nog het paard Wilore, van stal Klampenhof. Hiermee werd ze in de eerste ronde van de klasse L1 eerste dag kampioen. In de finale ronde werd Wilore vijfde van Brabant. Dan had Ingrid nog haar eigen paard Euforia. Daar werd ze in de eerste ronde in de klasse M2 tweede mee. En in de finale ronde werd Euforia als derde geplaatst van Brabant. 

Ook reed Ingrid mee met het viertal klasse M van rijvereniging de Hoefslag uit Aarle- Rixtel. Dat werd beloond met een eerste prijs Kampioenen. Deze resultaten leiden ertoe dat Ingrid is afgevaardigd naar de Nederlandse kampioenschappen op 1 en 2 Sept in Ermelo. Met alle drie de paarden en het viertal. 

Al met al een dag om in te lijsten. Het komt niet vaak voor dat een ruiter met drie paarden zich weet te kwalificeren voor het NK.  

Ingrid dankt Annemarie, Jos en Maarten van den Oever, Laila Smits en haar ouders. 
 

Afbeelding