Afbeelding

ELBRIMALE Tour de Kiosques 2017

Cultuur

Na succesvolle tournees  in 2014, 2015 en  2016 maakt de autodidactische pianist Leo Willemen ook deze zomer weer een muzikale rondgang langs een aantal van de vele mooie kiosken die Brabant rijk is. Per locatie wordt twee uur lang non-stop piano gespeeld, ook dit jaar samen met zanger/gitarist Nico Weijns.

De Tour de Kiosques is een initiatief van de Stichting ELBRIMALE Fonds te Vught, die al jarenlang muziekevenementen organiseert zoals de ELBRIMALE Huisconcerten en ELBRIMALE Musicale. Doelstelling daarbij is om musici, zowel (semi-) professionals als amateurs, een podium te bieden en dit zonder  winstoogmerk.  Zie ook de website www. elbrimalefonds.nl. 

Door het jaar heen verzorgt Leo Willemen ruim 150 optredens in zorgcentra en ook nog een flink aantal bij particuliere aangelegenheden. De bescheiden donaties daarvoor gaan geheel naar de stichting, waarvan dan weer de kosten van de muzikale activiteiten worden voldaan.
Het repertoire is zeer breed, van classics en licht klassiek tot evergreens, luisterliedjes en populair, bij voorkeur ook gemengd met Brabants muzikaal erfgoed.  Leo en Nico spelen tot hun eigen genoegen, maar graag ook tot genoegen van iedereen die ernaar wil luisteren, voor jong en oud.

Een uitgelezen kans dus, deze combinatie van kiosk en muziek, en een aanrader voor alle inwoners van Midden-Brabant en omstreken die beide een warm hart toedragen. Het optreden is gratis, wel kan men geheel vrijwillig een donatie voor de stichting in de bus deponeren. Graag tot ziens bij een van de genoemde kiosken.

De Tour de Kiosques wordt georganiseerd met welwillende medewerking van de betrokken gemeenten en instanties.

Voorlopig speelschema 2017 (alle optredens van 14.00 tot 16.00 uur):

Sint Oedenrode:       zaterdag 13 mei
Nuenen:                    zaterdag 20 mei 
Waalre:                     zondag 16 juli
Eersel:                      zaterdag 22 juli
Son:                          zondag 20 augustus    
Vught:                       zaterdag 26 augustus
Oisterwijk:                 zondag 27 augustus