Vader Eric brengt de vendelgroet aan zijn zoon Ronnie Verhagen
Vader Eric brengt de vendelgroet aan zijn zoon Ronnie Verhagen Foto: Sint Catharina Gilde

Nieuwe koning en nieuwe vaandrig bij het gilde!

Verenigingen

Afgelopen zondag werd het voor de familie Verhagen een zeer feestelijke dag bij het Koningschieten. In de gildemis voorafgaand hieraan werd eerst Eric Verhagen door pastor Bakermans ingewijd als nieuwe vaandeldrager.

Eric nam deze taak hiermee over van Wim van den Berg. Na 32 jaar het vaandel gedragen te hebben had Wim binnen het gilde kenbaar gemaakt dat hij het tijd vond worden voor een nieuwe vaandeldrager. Met algemene instemming werd vervolgens binnen het gilde besloten dat Eric deze belangrijke taak over zou nemen. In de gildemis werd er hier een officieel moment van gemaakt. Pastor Bakermans had in zijn functie van gildeheer de eer het vaandel over te mogen dragen van Wim naar Eric. Na de mis werd in de kerk de eed van trouw aan het wereldlijk en kerkelijk gezag nog vernieuwd en werd er door het gilde een vendeldemonstratie gegeven.

Nieuwe Koning
Daarna vertrok het gilde met burgemeester en pastor naar het Zonhove terrein waar het eigenlijke koningschieten begon. Uit de voorrondes kwamen hoofdman Ad Ras en tambour Ronnie Verhagen als de twee finalisten naar voren. In de spannende eindstrijd leken de kansen steeds te draaien maar het was tenslotte Ronnie die op het 203 de schot het laatste stukje van de vogel naar beneden schoot. Ronnie maakte daarmee het feest voor de familie Verhagen op deze dag compleet. De eerste koning die de nieuwe vaandeldrager Eric mocht huldigen werd dus zijn eigen zoon Ronnie!
De nieuwe Koning Ronnie stamt uit een echte gilde familie. Zowel zijn vader als zijn broer zijn ook lid van het gilde en ook de dames van de familie zijn zeer betrokken bij het wel en wee van het gilde.
De nieuwe koning is 28 jaar, geboren op de Driehoek en tegenwoordig samen met zijn Jeanette woonachtig in de Bijenlaan in Son.
Het Sint Catharinagilde feliciteert zowel Eric als Ronnie van harte met hun nieuwe titels en is ervan overtuigd dat zij het gilde op een waardige wijze zullen vertegenwoordigen!

De Nieuwe (links) en de oude Koning (rechts)
Sint Catharina Gilde
Afbeelding
Ingezonden 13 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 17 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 18 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 19 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen 20 uur geleden Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel
Repaircafé
Algemeen 21 uur geleden Meer mogelijk bij het Repaircafé