Afbeelding

Poëziemiddag wordt waardevolle traditie.

Cultuur

Het jaarlijkse evenement Kunstpleinen is dit jaar voor de 2e maal opgeluisterd door de Poëziemiddag in het Dommelbalkon in het van Vroonhovepark achter de kerktoren.

De inleidingen van DichtBij voorzitter Stan Mooij en het bestuurslid van Ars Longa Ad van Etten beloofden veel goeds en daar was niets teveel mee gezegd. Van Etten: "Woordkunst is de historische spiegel van deze tijd" werd in de daaropvolgende uren volledig waargemaakt.
De Poëziemiddag van zondagmiddag 27 september was er namelijk een om in te lijsten.
Niet alleen door het prachtige weer en de rustiek stromende Dommel op de achtergrond maar
vooral ook omdat de organiserende dichtgroep DichtBij er in geslaagd was om een prachtig programma samen te stellen.
Het programma bestond uit 4 blokken van een uur, respectievelijk met de Sonse dichtgroep Woordatelier (Okken, van der Woude, Blommestijn en Louwers), dichters uit Nuenen (Soethout, Jansen, Dijkstra en den Hartog), de Sonse dichtgroep DichtBij (van Lith, Berkers, Witvliet en Mooij) en regionale dichters (Strijbosch, Tunnesen en Smit).

De afwisseling van deze dichters met muziek werkte niet alleen verfrissend maar ook versterkend en verdiepend naar beide kunstvormen.
Steeds werden 5 gedichten gevolgd met de Sonse chanSONnière Annelies Hilgerdenaar(1e uur), de jonge Sonse songwriter Tijn Luijben (2e uur) en de Groningse alleskunnende gitarist Joris Witvliet (zoon van dichteres Catherine Witvliet) die de laatste twee uur voor zijn rekening nam.
Zo ontstond een ontroerende combinatie van prachtige, veelzijdige poëzie en mooie aansluitende songs in een impressionistische omgeving.
Het is de verdienste van dichtgroep DichtBij dat zij hiermee een pakkende formule heeft gevonden die de poëziemiddag in het Dommelbalkon nu al tot een waardevolle traditie maakt.

De 30 tot 50 toehoorders die aanhoudend aanwezig waren dachten er kennelijk net zo over.
Eindelijk een invulling van de fraaie ruimte van het Dommelbalkon die de oprichters voor ogen moet hebben gestaan!
De volgende poëziemiddag zal als onderdeel van het evenement Kunstpleinen in 2018 aan het begin van de zomer gehouden worden.
Een aanrader om deze waardevolle traditie alvast in de agenda te zetten!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding