Afbeelding

Oud maar Goud: Tower Festival 10 september van start

Cultuur

Son en Breugel - Voor de liefhebbers van muziek uit de jaren 1960, '70 en '80 is het zondag 10 september weer genieten! De negende editie van het Tower Festival gaat dan van start, al zal er dit jaar ook muziek uit de jaren '90 te horen zijn. Ik sprak met Marco Dijkshoorn, die dit jaar voor de derde keer het festival zal presenteren.

Door: Lucas van As

'We willen meegaan met de tijd', verteld Marco, 'dus willen we ook wat bieden voor mensen die houden van muziek uit de jaren '90.' Al heeft dat zijn grenzen, het festival richt zich op grote bands uit de periode tussen pakweg 1960 en 2000.

Dat het festival leeft, merkt de organisatie goed. Er wordt veel gereageerd op berichten die via Twitter of Facebook verspreid worden. Vorig jaar kwamen er over de gehele dag 3.000 toeschouwers, de organisatie hoopt op meer voor dit jaar. 'We willen groeien', geeft Marco aan. Om dat te bereiken wordt onder andere het podium, dat traditioneel voor de kerktoren staat, naar rechts verschoven, naar de kerk toe. Dat zal meer ruimte geven, letterlijk en figuurlijk. Ook wordt er meer aandacht besteed aan de Facebook pagina van het festival, de Facebook pagina wordt druk bezocht, zegt Marco.

Ook van de bands die op het festival spelen krijgt de organisatie positieve feedback, iedereen vindt dat alles goed geregeld is. Voor, tijdens en na het optreden worden de bands goed voorzien van drinken en na het optreden kunnen de bands in restaurant De Zwaan heerlijk eten. De organisatie is een geoliede machine geworden, alles loopt op rolletjes!

Zoals al vermeld presenteert Marco dit jaar voor de derde keer het festival, hij vindt het erg leuk om te doen. Iedereen is enthousiast over het festival, of het nu gaat om de toeschouwers of de organisatie.

'Wat ik ook nog graag even wilde vermelden, is dat we erg blij zijn met alle sponsoren en donateurs', zegt Marco. 'Ze komen bijna allemaal uit Son en Breugel, dat is best opmerkelijk!' 'Meer sponsoren en donateurs zijn van harte welkom, want volgend jaar is de tiende editie en willen we groots vieren!', vervolgt Marco.

De gemeente heeft ook gezien dat de sfeer fantastisch is op het festival, aldus Marco. Vorig jaar waren er vrijwel geen middelen beschikbaar, de gemeente draagt de komende vier jaar € 2.500 per jaar bij, dat is een goede basis.

Een ding zal dit jaar anders zijn, Nancy van Heeswijk zal als tussenact fungeren terwijl de bands elkaar afwisselen. Zij zal muziek onder ander muziek van een beste rock zangeressen ten gehore brengen.


Programma:

14:15 - 15:15 uur: - OGR (Old, Grey & Restless)

15:45 - 16:45 uur: - Johnny Cash (NOT Johnny Cash)

17:15 - 18:15 uur: - Jimi Hendrix (Voodoo Chile)

18:45 - 19:45 uur: - Joe Cocker (Back On Track Joe Cover Band)

20:15 - 21:15 uur: - Status Quo (Status Quo Forever)

21:45 - 22:45 uur: - Prince (The New Power Revolution)

Voor meer informatie kunt u kijken op http://www.towerfestival.nl of op https://www.facebook.com/Towerfestival/
 

Afbeelding
Presentator Marco Dijkshoorn