Afbeelding
FotoReza

Beach Event Son: een heerlijke dag op het strand

Algemeen

Het was een mooie dag, zaterdag 2 september. De weergoden waren het Beach Event Son goedgezind, dus ik besloot te voet te gaan. Ter hoogte van de Afrikalaan hoorde ik al de muziek, al swingend liep ik verder. Toen ik aankwam bij de Rooijseweg was het parkeerterrein flink gevuld met auto's en fietsen. Ik was bepaald niet de enige die op het evenement was afgekomen!

Door: Lucas van As
Foto's: FotoReza en Lina Sanders

Eenmaal door de poort gelopen ging een wereld voor me open. Letterlijk, maar vooral figuurlijk. Het terrein van het Beach Event is enorm, het was bedekt met een dikke laag zand, je waande je echt op het strand! Er waren in totaal 24 velden uitgezet, die voortdurend bezet waren, zeker tot de competitie de knock-out fase bereikte. Er namen 240 teams deel, ieder met minimaal 4 spelers. De teams speelden eerst in 48 poules, de beste twee teams gingen door naar de knock-out fase.

Hoewel de teams fanatiek speelden en wilden winnen, hun hele ziel en zaligheid in het spel legden, ging het met name om plezier. De sfeer zat er goed in! Sommige teams hadden speciale shirts aangeschaft voor de gelegenheid, anderen niet. Eén team speelde in Hawaii-shirts, die waren sowieso in vakantiestemming. Ik vroeg me af of er ook een publieksprijs is voor de leukste outfits, wellicht een idee voor volgend jaar? Ook wat betreft de teamnamen was er veel creativiteit: zo deden 'team net over het net niet', 'de opgevoerde postduiven', de 'boomknuffelaars' en een team onder de raadselachtige en cryptische naam '2 woorden, 9 letters' mee. En zo kunnen we nog even doorgaan, ze kregen er helaas geen extra punten voor.

Er was zelfs een team uit Roosendaal, die hadden het vrijgezellenfeest van één van hen gecombineerd met het Beach Event. Of beter gezegd, ze waren de avond tevoren begonnen en gewoon door gegaan. Ze komen volgend jaar weer! Het tekent de sfeer van gezelligheid, geholpen door het nodige bier. Maar vooral door het prachtige weer, wat de tropische strandsfeer nog verder verhoogde.

De bezoekers waanden zich daardoor op het strand in een warm land, het vakantie gevoel heerste overdag tijdens het beachvolleybaltoernooi. Dat gevoel kreeg een vervolg in het muziekfestival later op de avond in de festivaltent. De organisatie had voor de vijfde editie zichtbaar en onzichtbaar enkele veranderingen doorgevoerd. Zo was er een buitenpodium tijden het Beach Event overdag met live muziek en een DJ.
Dit jaar was er al vanaf de middag al een verscheidenheid aan muziek te horen, op het buitenpodium was naast DJ Geert Verschuren, al jarenlang een vast onderdeel van het dagprogramma, de Friese coverartiest Jelle B te horen. Verder waren sambagroep Samba Rooi, de jonge muzikanten van Leuk Dat Je D'r Band en de feestbeesten van de Lampegastuh te horen.
Het is een hele klus een dergelijk evenement te organiseren, van de festivaltent tot de 24 volleybalvelden die waren opgezet, en vooral niet te vergeten het gele zand, wat uitnodigde om er met blote voeten op te lopen. Het mag geen verwondering wekken dat de organisatie het grootste deel van het jaar bezig is met het regelen van alles bij er bij komt kijken, zoals de inschrijving voor het beachvolleybal toernooi dat al in maart start, het benaderen van de artiesten, het regelen van de festivaltent, het is nogal wat! Gelukkig kan de organisatie rekenen op de inzet van vele vrijwilligers, zowel organisatie als vrijwilligers verdienen een compliment!
Al met al een geslaagde dag, met Oud-cafetaria Spierings als winnaar van het beachvolleybal toernooi, net als vorig jaar. Het feest werd 's avonds nog voortgezet in de festivaltent. Nu is het uitkijken naar volgend jaar, naar de volgende editie!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding