Afbeelding

Nieuwe indeling weekmarkt nu al een succes

Politiek

Son en Breugel - Vanaf deze week is de weekmarkt van start gegaan met een nieuwe indeling, zoals ook al door de gemeente in onze uitgave van deze week is aangekondigd.
Vandaag liep de lokale media een rondje op de "vernieuwde" markt in Son en Breugel samen met verantwoordelijke wethouder Robert Visser en marktmeester Ronald van den Heuvel.

Door: Adrie Neervoort

Voordat de nieuwe opstelling een feit was is er hard gewerkt om verschillende "obstakels" die op het Raadhuisplein stonden te verwijderen, zo ook de bankjes.
Het aanpassen van het plein, het verwijderen van de "obstakels" maakt zichtbaar een logischere indeling van de weekmarkt mogelijk, en de bankjes komen terug. 

Tijdens het rondje op de weekmarkt vertellen verschillende marktkooplieden dat er na een paar keer vergaderen met de gemeente een betere weekmarkt is ontstaan.
Dat zij daarbij verplicht zijn in een enkel geval hun vrachtwagen verder van de markt te parkeren, is nog wel een puntje.
Zo vertelt een positieve plantenverkoper op de weekmarkt, dat hij op dezelfde plaats als voor de wijziging staat en dat hij de nieuwe indeling een verbetering vindt. Maar omdat hij nu zijn vrachtwagen aan het kanaal over de brug moet parkeren, deed hij er vandaag twintig minuten over om weer terug te lopen naar zijn kraam. Hij had pech op de weg terug, de brug stond open!
Zo lijken de marktkooplieden enthousiast en zijn de parkeerplaatsen aan de zuidzijde van het raadhuisplein weer beschikbaar tijdens de weekmarkt. Extra parkeerplaatsen dus op de drukke donderdag in ons dorp.
De nieuwe indeling maakt het bezoeken van de markt logischer maar toont tevens aan dat de markt op het Raadhuisplein, als alle marktlieden er staan, vol is. Het is een wens van verschillende marktkooplieden om de markt uit te breiden met meer kramen en daardoor het aanbod nog meer divers te maken. 
De gemeente denkt na over eventuele uitbreiding, de ruimte die er nu is tussen de bestaande markt en de Viswagen van Pelk ter hoogte van De Primera zou daar voor in aanmerking kunnen komen. Maar zover is het nog niet laat wethouder Visser weten, daar gaat eerst overleg aan vooraf met de ondernemers aan dit stuk van de Nieuwstraat.
De nieuwe weekmarkt in Son en Breugel  is het bezoeken meer dan waard.
Als u wilt reageren op dit bericht mail dan naar: redactie@demooisonenbreugelkrant.nl
 

Afbeelding
Afbeelding