Werk van Willy Versteegen-Bastiaanssen
Werk van Willy Versteegen-Bastiaanssen

Expositie van Willy Versteegen-Bastiaanssen

Algemeen

Son en Breugel - In september 2017 exposeert Willy Versteegen-Bastiaanssen haar werk in Gemeenschapshuis "De Boerderij", in Son en Breugel.
Het thema van de expositie is: "NATUUR (-LIJK) VERTAALD".

Geëxposeerd worden een 30-tal studies en werkstukken waarin meerdere materialen en technieken, vaak in combinatie met taal en tekens, worden toegepast.
De afmetingen varieeren van een tiental centimeters tot enkele meters.
Haar vertalingen zijn veelal een vrije visualisatie van natuurlijke vormen.

In Son en Breugel exposeerde zij al eerder in het Gemeentehuis en in Bibliotheek Dommeldal.
Haar werk was ook landelijk te zien bij diverse groeps-exposities en projekten. Publicaties met en over haar verschenen in de lokale en regionale pers en in diverse (vak)tijdschriften.

Willy is opgeleid als docente naaldvakken en textiele werkvormen en was 30 jaar werkzaam in het onderwijs.
Daarnaast heeft ze zich in de afgelopen decennia verdiept in tekenen, schilderen en het werken met diverse niet textiele materialen w.o. handgeschept papier, metaal, schelpen en vooral in het wild geplukte bloemen.

Na in het verleden diverse zijpaden te hebben bewandeld is zij toch weer bij de oorsprong terechtgekomen: het werken met textiel, maar nu gecombineerd met verscheidene materialen, technieken, taal en tekens. Bij haar huidige werk zie je het allemaal samen komen. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op textielgebied volgt ze nog steeds cursussen en workshops. Ook geeft zij, als amateur – kunstenaar, na haar werkzaamheden in het onderwijs, op aanvraag, landelijk workshops op haar vakgebied.

De expositie "NATUUR (-LIJK) VERTAALD", in Gemeenschapshuis "De Boerderij", Leeuwstraat 2, 5694 VR Son en Breugel, is tot 28 september 2017, gratis toegankelijk op werkdagen van 10:00 -12:00 u en 14:00 – 20:00 u.

Een veelvoud van het getoonde werk is te zien op: www.willybastiaanssen.nl