Afbeelding

Feestelijke opening Van Loon Group

Zakelijk


Het meest duurzame vleesverwerkingsbedrijf van Europa. Van Loon Group is een ambitieus en toonaangevend vleesverwerkend bedrijf in Nederland en bestaat uit Van Loon Vlees, Brandenburg, Sleegers en Meat Friends. In totaal zijn circa 2000 mensen werkzaam bij de Van Loon Group bedrijven. 

In 2017 heeft Van Loon Group een nieuwe productielocatie (met nieuw kantoor) op industrieterrein Ekkersrijt in Son en Breugel gerealiseerd. Hier werken circa 800 mensen. Deze nieuwe productielocatie is de meest duurzame productielocatie van Europa. Misschien zelfs van de wereld. 
Van Loon Group heeft er het afgelopen jaar alles aan gedaan om dit te kunnen bereiken. En dat heeft zich uitbetaald. Voor het ontwerp van het gebouw hebben ze het BREEAM duurzaamheidcertificaat 'Outstanding' behaald: het hoogst haalbare. Daarnaast was Van Loon Group ook genomineerd voor de BREEAM duurzaamheidawards die begin dit jaar in Londen uitgereikt werden.

Officiële opening 10 september 2017
In aanwezigheid van Hans Gaillard, de burgemeester van Son en Breugel, is de nieuwe productielocatie met kantoor afgelopen zondag 10 september feestelijk geopend. De officiële opening werd gedaan door Jos van Loon, oprichter van Van Loon (in 1971) en vader van de broers Erik en Roland van Loon die nu de directie voeren over Van Loon Group. De burgemeester verwelkomde Van Loon Group op industrieterrein Ekkersrijt en was er trots op dat "Ekkersrijt er een toonaangevend bedrijf bij kreeg dat de toekomst gestalte weet te geven". Jos van Loon was vereerd dat hij het nieuwe gebouw mocht openen. Hij heeft al die jaren de expansie van Van Loon van dichtbij meegemaakt en het ook wel eens spannend gevonden allemaal. "Maar ik vertrouwde er altijd op dat het goed kwam want het zijn toch Van Loontjes, die zonen van mij."

Kracht van het familiebedrijf: medewerkers staan op de eerste plaats
Alle medewerkers van Van Loon Group - inclusief hun gezinsleden - waren van harte welkom op 10 september. Ze konden deelnemen aan de rondleidingen door het nieuwe kantoor en de nieuwe productielocatie. Vanzelfsprekend waren er daarvoor en daarna hapjes, drankjes en een BBQ buffet voor alle aanwezigen. Erik van Loon: "Samen hebben we het waar kunnen maken. De ongekende inzet van onze medewerkers heeft ons gebracht waar we nu staan en daar wil ik jullie allemaal ontzettend voor bedanken. We zijn een hecht team."

Duurzame groei 
Van Loon Group is een echt familiebedrijf en groeit gestaag. Van Loon Group is dan ook actief op zoek naar nieuwe medewerkers, zowel in Son als in Best, Eersel en Hapert waar ook Van Loon Group bedrijven gevestigd zijn. Van Loon Group focust sterk op duurzaam ondernemen en voert actief beleid hierop dat gestoeld is op vier pijlers: Consument en Gezondheid, Ketenregie en Dierenwelzijn, Welzijn en Veiligheid medewerkers en Duurzaam produceren. 'Continu streven naar verbeteren' is het credo van Van Loon Group.
 

Afbeelding