Afbeelding

Ronnie van Geffen vertelt in CultuurSpoor over de oorlog

Cultuur

Op zaterdag 23 september is Ronnie van Geffen om 13.30 uur bij CultuurSpoor aanwezig om zijn persoonlijk verhaal over de bevrijding rondom Eindhoven te vertellen.

Zeven kleuren stront
Ronnie van Geffen vertelt over zijn debuutroman, die hij als eerbetoon aan zijn vader geschreven heeft. Zijn vader die, met groot gevaar voor eigen leven, een wisse dood van een zeventigtal Duitse soldaten voorkwam.
De roman 'Zeven kleuren stront' vertelt het verhaal van drie mannen die de oorlog ingingen. Met verschillende achtergronden en nationaliteiten. Het boek volgt de Duitse toezichthouder Ludwig Nolte tijdens zijn optreden in de Rotterdam haven en later bij Philips in Eindhoven. Vervolgens de ervaringen van de Marinier Frans van Geffen tijdens de gevechten rond de Maasbruggen en als laatste die van de Amerikaanse Paratrooper Jack Jones bij de droppingen boven Bretagne en Son en Breugel. Deze mannen lopen elkaar tegen het lijf op 18 september 1944 tijdens de bevrijding van Eindhoven.

Ronnie van Geffen
Ronnie van Geffen is bij Cultuuspoor Best aanwezig als Kennismaker. De bibliotheek is bij uitstek een plaats om kennis te delen. Ronnie van Geffen doet verslag over voorvallen rond de bevrijding van Zuid-Nederland en de impact van de oorlog. Daarnaast beschikt hij over veelal onbekende informatie over bijvoorbeeld het leven van de Joodse arbeiders bij Philips, hun transport naar Auschwitz en hun wonderbaarlijke redding door de tewerkstelling bij de Telefunken-fabriek in Reichenbach.

Toegang gratis
Iedereen is welkom om naar het verhaal van Ronnie van Geffen te komen luisteren op zaterdag 23 september van 13.30 tot 14.30 uur. Locatie: Grand Cafe de Bank, zaal 01