Afbeelding

Open Dag van natuurbegraafplaats Schoorsveld

Zakelijk

Iedereen is welkom op de Open Dag van natuurbegraafplaats Schoorsveld
Op zaterdag 23 september tussen 10.00 en 17.00 uur organiseert natuurbegraafplaats Schoorsveld aan de Somerenseweg 116 in Heeze een open dag.

Iedereen is van harte welkom. Hier maakt u op een plezierige manier kennis met 27 hectare natuurgebied, dat aan de rand van de Strabrechtse Heide ligt. De natuurbegraafplaats is nu ruim één jaar geleden geopend en er hebben al heel wat mensen een plekje uitgekozen.

Rijk aan flora en fauna
We hebben een mooie wandeling over het terrein uitgezet waar u op verschillende manieren kennismaakt met het natuurgebied. Wie de route volgt, leert zo alle belangrijke aspecten van onze natuurbegraafplaats kennen. Rondlopen kan helemaal op eigen gelegenheid. Daarnaast geven we ook rondleidingen voor mensen die dat fijner vinden. "Het natuurgebied is ontzettend rijk aan flora en fauna en het verschil tussen de seizoenen is prachtig", aldus Hanne, medewerkster van natuurbegraafplaats Schoorsveld.

De natuur moet je beleven
Wij vinden de natuur belangrijk, dat staat centraal. Onder andere Natuurmonumenten presenteert zich tijdens deze open dag.
"Boswachter Frans Kapteijns vertelt u op een leuke manier alles over de natuur. Daarnaast komt u meer te weten over de geschiedenis van Schoorsveld. Er is een stilteveld om de natuur intens te ervaren en vogels te spotten. Ons team geeft uitleg over de filosofie en hoe natuurbegraven in zijn werk gaat. Verder is er muziek aanwezig en worden er verschillende lezingen gegeven." Het afscheid en de uitvaart staan centraal in de grote tent aan het Dassenpad. Daar is een expositie van uitvaartondernemers die laten zien wat er allemaal mogelijk is tijdens een afscheid op Schoorsveld. "Van alles te zien en te beleven", aldus Hanne.

Iedereen is welkom
"De natuur op Schoorsveld wordt elke dag mooier. Mensen die al eens zijn geweest zien hoe de natuur zich ontwikkelt. Het is zo'n mooie, fijne plek. We willen zaterdag iedereen laten ervaren wat wij verstaan onder rust, ruimte en vrijheid. De open dag is heel informeel opgezet.
Voel u vooral welkom om te komen", sluit Hanne af.

Ook Leonie van den Tillaart uitvaartverzorging uit Son en Breugel is aanwezig bij deze open dag. Wanneer u haar laat weten uit Son en Breugel te komen, ontvangt u een liefdevolle attentie.