Afbeelding
Foto: Koninklijke Luchtmacht

Luchtmacht Veteranendag viert 25 -jarig jubileum jarig jubileum

Algemeen

Son en Breugel/Eindoven - Op Vliegbasis Eindhoven vindt op woensdag 27 september de 25e Veteranendag van de Koninklijke Luchtmacht plaats.

Met het organiseren van de Veteranendag geeft de luchtmacht vorm aan haar waardering voor de inzet van veteranen die vaak dienden onder moeilijke en zware omstan-digheden. De jaarlijkse Veteranendag staat vooral in het teken van oude bekenden ontmoeten en herdenken. Na de officiële vlaggenceremonie en de kranslegging hebben de aanwezige veteranen gelegenheid om de informatiemarkt te bezoeken met diverse stands en tentoonstellingen.

Onder het genot van muziek, eten en drinken wordt op diverse momenten stil gestaan bij het 25-jarig jubileum. Ook wordt een veteraneninsigne uitgereikt aan collega's die het afgelopen jaar de status van veteraan hebben verkregen.
De Koninklijke Luchtmacht organiseert jaarlijks een Veteranendag in samenspraak met de vertegenwoordigers van de Stichting Federatie Militaire Luchtvaart. Deze stichting treedt op als belangenbehartiger voor veteranen van de militaire lucht-vaart.