Afbeelding

Column Kees Vortman

Column

"Hé Kees, gaat er nou nog eens wat gebeuren in het centrum van Breugel?". Mijn antwoord hierop is steevast: "Ja, en het zal tijd worden.".

Breugel Bruist!

Al lang praten we erover: "Leefbaar Breugel" (2008), "Breugel leeft" (2010), "Centrumvisie Breugel" (2011), "Breugel Bruist" (2013) en "Kloppend hart van Breugel" (2015). Het laat zien dat het gebied rondom Regenboog, Bongerd en Boerderij belangrijk gevonden wordt. En uit woorden als "leven" en "bruist" blijkt dat hetgeen er gebeurt (de activiteiten en de mensen) nóg belangrijker gevonden wordt.

Maar de opgave is complex: het gebied is klein, er zijn veel betrokkenen en we willen het dorps en groen houden. Ook is recent wetgeving veranderd, waardoor eerdere ideeën niet meer mogen. De gemeenteraad heeft vorig jaar besloten dat we willen doorpakken en écht zaken willen realiseren in Breugel.

Ik heb vorig jaar de belangrijkste spelers in het gebied uitgenodigd om met elkaar een uitvoerbaar, aangepast plan te bedenken. Een plan van onszelf, van de gemeenschap. Uitgewerkt door betrokkenen vanuit de Boerderij, Bongerd, woningstichting, schoolbestuur en gemeente, aangevuld met vertegenwoordigers vanuit burgerinitiatieven ("Doorpakkers") en adviesraden. We hebben afspraken over samenwerking (het "bruisen") en de plaatsing van de gebouwen. Daarbij is met diverse overige gebruikers en betrokkenen overleg geweest.

Het perfecte plan bestaat niet, gezien de complexe opgave. Maar ik denk dat wat er nu ligt in veel behoeften voorziet. De planonderdelen (sport, horeca, gemeenschapsvoorzieningen, school, woningen en het centrumgebied) hebben hun plek gekregen, de huidige activiteiten blijven in het gebied of worden versterkt, en  we gaan door met de projectnaam "Breugel Bruist!" .

Zoals eerder aangekondigd gaan we deze week (woensdag 25 oktober, 20:00 uur in "De Regenboog") dit uitvoeringsvoorstel presenteren. Wij, gemeente en betrokken partijen, horen graag jullie mening: Als omwonende, sporter, kunstenaar, bridger, jeu-de-bouler, of vanuit welke andere betrokkenheid dan ook.

Dus kom naar de informatie- en inspraakavond, of laat op andere manier je mening weten. Iedereen is welkom en de inbreng kan bij bespreking en besluitvorming door de gemeenteraad en daarna bij de detailuitwerking meegenomen/meegewogen worden. Ik hoop op een goede opkomst en opbouwende reacties van eenieder die zich betrokken voelt bij de toekomst van Breugel.

Footer:

Ik ben wethouder van Sport, Onderwijs, project 'Breugel Bruist', Verkeer en Vervoer, Sociale Zaken, Statushouders, Informatie en Automatisering, Toerisme en Recreatie, Nieuwbouw Gemeentehuis, Openbare werken en Groen- en Wijkbeheer.
Spreekuur: woensdagmiddag 17:00-18:00 uur in de Boerderij in Breugel. Liefst even aanmelden via  0499-491406. Twitter: @KeesVortman,
www.facebook.com/kees.vortman

Kees Vortman is wethouder van Sport, Onderwijs, project 'Breugel Bruist', Verkeer en Vervoer, Sociale Zaken, Statushouders, Informatie en Automatisering, Toerisme en Recreatie, Nieuwbouw Gemeentehuis, Openbare werken en Groen- en Wijkbeheer.
Spreekuur: woensdagmiddag 17:00-18:00 uur in de Boerderij in Breugel. Liefst even aanmelden via 0499-491406. Twitter: @KeesVortman, www.facebook.com/kees.vortman