Veel belangstelling bij de informatie avond
Veel belangstelling bij de informatie avond Foto: Wil Feijen

Ook snel internet in het buitengebied van Son en Breugel

Algemeen

Son en Breugel - Bijna 100 belangstellende bewoners uit het buiten gebied van Son en Breugel waren, op woensdagavond 4 oktober op de informatieavond afgekomen over aansluiting op glasvezel in het buitengebied. 

Door: Adrie Neervoort

De bewoners die ook vaak een bedrijf aan huis hebben wonen op De Kuilen, Olen en Sonniuswijk. Zij hebben nu nog geen beschikking over een razendsnelle verbinding met internet, dat voor veel inwoners van ons dorp wel normaal is.
Mabib wil hier graag verandering in brengen, zij gaan niet alleen in Son en Breugel maar ook in Nuenen, Gemert Bakel en Laarbeek glasvezel aan laten leggen. Het gaat daarbij in totaal om meer dan 2500 huishoudens in de buitengebieden van deze gemeentes.
Zij krijgen de mogelijkheid om zich te laten aansluiten op glasvezel, mits 50% van de huishoudens in deze gemeentes meedoen. Want dan gaat Mabib opdracht geven tot de aanleg van glasvezel in de genoemde buiten gebieden.

Op dit moment heeft 3% van de bewoners in het buitengebeid van Son en Breugel zich al aangemeld. Iedereen die zich aansluit kan voor €15,- extra per maand (plus de kosten van de provider) een aansluiting krijgen. Ook is er de mogelijkheid om eenmalig €1815,- te betalen bij aansluiting dan vervalt de maandelijkse verplichting van €15,-
Mabib roept dan ook iedereen op in het buitengebied om snel aan te melden. Want op 1 december sluit de aanmeldingstermijn, dan moet dus de 50% gehaald zijn.
Ook laat Mabib weten dat nu aanmelden en meedoen, kan voor bovengenoemde kosten. Bij het doorgaan van het project en later aanmelden zullen de kosten hoger zijn. 
 

Veel belangstelling bij de informatie avond