Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Opening expositie rotondekunst op het gemeentehuis

Cultuur

Son en Breugel - Donderdag 12 oktober werd de expositie Rotondekunst op het gemeentehuis feestelijk geopend door wethouder Tom van den Nieuwenhuijzen. Staande op de trap in de hal van het gemeentehuis informeerde de wethouder het aanwezige publiek over de rol van kunst binnen onze samenleving. De gemeente ondersteunt daarom initiatieven zoals die van het Stakenburgfonds, in praktische zien betekent dit in dit geval zorgen voor een correcte plaatsingen en onderhoud.

Door: Adrie Neervoort

Het Stakenburgfonds had het idee om enkele rotondes in Son en Breugel op te sieren met een markant kunstwerk. De bedoeling is hierbij om rondom een specifiek thema, de rotondes een sterk lokaal karakter te geven zodat iedere passant weet dat hij Son & Breugel in of uit gereden is.
"Bevrijding", in welke zin dan ook, is een thema dat gekozen is voor de uitvoering van de kunstvoorwerpen. Son en Breugel heeft in de oorlog een belangrijke rol gespeeld in de bevrijding door de geallieerden. Het Stakenburgfonds wilde 'iets' doen met het thema "Bevrijding", maar wilde het niet te sterk aan de oorlog of de letterlijke bevrijding linken. Om deze reden kozen zij voor het thema: "Bevrijding in heden, verleden en toekomst'.

Imke Segers van het Stakenburgfonds wist niet dat er zoveel verschillende kunstuitingen konden ontstaan uit dit onderwerp. Van de 35 ingestuurde ontwerpen zijn er uiteindelijk zes genomineerd waarvan er vijf tentoongesteld zijn in het gemeentehuis, de zesde zal later nog toegevoegd worden.
Kom gerust kijken en stemmen naar wat u graag op één van de rotondes wilt zien, het gaat nu om de keuze voor twee rotondes in Son en Breugel. Later zullen er weer meer ontwerpen voor op andere rotondes volgen.

De bedoeling is dat uiteindelijk gekeken zal worden naar welk kunstobject de meeste stemmen krijgt en welke het best tot uitvoer gebracht kan worden. Dit kan in de praktijk dus betekenen dat het object nog aanpassingen krijgt die de uiteindelijke uitvoering anders maken, of dat er een ander object uitgevoerd zal worden dan de winnaar.

De bezoekers kunnen na het zien van de ontwerpen stemmen op de twee persoonlijke, favoriete kunstwerken via www.stakenburgfonds.nl . In het gemeentehuis staat bij de expositie ook een laptop. Ook als u digitaal niet zo vaardig bent kunt u hier online stemmen, voor wie het prettig vindt zijn er bij de receptie papieren formulieren beschikbaar. De expositie is toegankelijk tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. 
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Ingezonden 7 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 17 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 21 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 22 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 23 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen gisteren Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel