Afbeelding
Foto: Wil Feijen

De kinderen van De Stokland liepen hard voor het goede doel!

Algemeen

Son en Breugel - Afgelopen zondag 8 oktober hebben 85 kinderen, ouders, andere familieleden en leerkrachten meegelopen namens basisschool de Stokland met de 1,6 km of de 5 km tijdens de marathon Eindhoven. Dit was het eerste jaar dat de school hierbij aanwezig was. Waar de school in het begin nog hoopte op 40 deelnemers, werden het er dus veel meer! Wat een opkomst en wat een succes! Maandagochtend 9 oktober liepen op de Stokland dan ook veel trotse kinderen en leerkrachten rond met hun welverdiende medaille om de nek. Bij de marathon Eindhoven liepen die middag ook twee leerkrachten de halve marathon. Meester Remco (op krukken voor Stichting Spieren voor Spieren) en juf Lianne. Ook zij hebben het fantastisch gedaan. Het weer zat mee en er was veel aanmoediging langs de kant. Een fantastisch evenement. Volgend jaar zal de Stokland zich ook zeker weer vertegenwoordigen bij de marathon Eindhoven.

Sponsorloop
Meester Remco liep bij de marathon van Eindhoven al op krukken mee voor Stichting Spieren voor Spieren. Hiermee heeft hij ruim € 2000,- opgehaald. Maar dat was niet de enige actie voor dit doel.
Donderdagmiddag 12 oktober hebben alle kinderen van basisschool de Stokland voor Stichting Spieren voor Spieren zo hard gerend, dat ze er allemaal rode wangen aan overhielden. Deze middag vond namelijk een sponsorloop plaats. De leerlingen hadden vooraf binnen de familie gezocht naar donateurs en mochten vervolgens donderdagmiddag laten zien wat ze konden. De opbrengst van de leerlingen samen met de opbrengst van meester Remco, levert al een tussenstand van € 5488,55.

Hiervan is een cheque overhandigd aan een kind-ambassadeur van Stichting Spieren voor Spieren: Wouter ter Brake. Wouter was die donderdagochtend al in de groepen 3 t/m 8 iets komen vertellen over zijn eigen spierziekte en over de Stichting Spieren voor Spieren. Voor de leerlingen was dit reuze interessant. Naar aanleiding van de presentaties, kwamen er vragen zoals: ''Maar hij ziet er toch gewoon normaal uit? Waarom kan hij dan niet voetballen?''. Of vragen over hoe hij bepaalde dingen aanpakt. Door zijn verhaal, liep de motivatie om voor Spieren voor Spieren te gaan rennen, steeds hoger op. Om 13.00 uur was er een warming-up onder leiding van twee jongens van groep 8 die wat oefeningen deden, gevolgd door vier meiden van groep 8 die de warming-up voortzette op muziek.

Daarna heeft Wouter het startsignaal van de sponsorloop mogen geven. De kleuters begonnen, vervolgens de middenbouw en tot slot de bovenbouw. Ze liepen rondes rondom het veld naast de school. Na afloop kregen alle leerlingen een appel en een pakje drinken. Hiervoor dankt basisschool de Stokland de EMTÉ, die dit gesponsord heeft. Het huidige bedrag van € 5488,55 komt voort uit de vaste donaties. De donateurs konden ook kiezen voor een donatie per rondje. We zijn benieuwd wat dit nog betekent voor de totale opbrengst!

Het was een zeer geslaagde middag! Ook de aanmoediging van ouders maakten de middag extra leuk! De school is ook erg trots op de cheque t.w.v. €5488,55 en dit bedrag zal uiteindelijk nog hoger worden. Zo heeft de school bij kunnen dragen aan nieuwe onderzoeken op het gebied van spierziektes en de begeleiding van de kinderen die hiermee te maken hebben. Dit is een mooi geschenk!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding