Afbeelding

Orgelconcert met poëzie 22 oktober in Breugel

Cultuur

Zondag 22 oktober verzorgt Rowan van der Westen uit Breda een orgelconcert om 16.00 uur in de Sint Genovevakerk te Breugel. Bespeeld wordt dan het fraaie historische Vollebregtorgel uit 1854. Dit orgel staat bekend om zijn warme klank.

Het gevarieerde programma bevat prachtige muziek van de componisten Zipoli, Stanley en Frescobaldi en Haydn. Het concert wordt afgesloten met de indrukwekkende Fantasie en Fuga in a klein van J.S. Bach. De muziek wordt afgewisseld met door Yvonne Mulder voorgedragen eigen gedichten. Het concert krijgt een bijzonder cachet door de presentatie van haar nieuwe boek Lichtpuntjes: 'een verzameling columns over dagelijkse dingen die je even doen nadenken en waarin een ieder zich zou kunnen herkennen'.

Rowan van der Westen (1985) studeerde aan het conservatorium van Tilburg. Hij studeerde orgel en piano bij Joop Albracht, Jelena Bazova (piano), Ad van Sleuwen en Henco de Berg (symfonisch en modern repertoire). Hij volgde in het kader van zijn Masterstudie ook lessen bij Wolfgang Baumgratz (Domkirche in Bremen), Ben van Oosten en Eric Lebrun (St. Antoine en St. Clotilde in Parijs). Rowan van der Westen volgde verschillende cursussen op het gebied van koordirectie (o.a. Dirigent Licht Vocaal in 2009-2010 bij Tijs Krammer). Momenteel studeert hij Master koordirectie bij Luc Anthonis en Geert Hendrix aan het koninklijk conservatorium in Antwerpen. Hij is actief als concerterend pianist en organist, begeleider, dirigent en arrangeur.

Yvonne Mulder-Van Tilburg (1941, Voorburg) zat op de MMS van het Sacré Coeur in Den Haag, waar twee leraren veel invloed hebben gehad op haar ontwikkeling: de leraren Nederlands (hr. Kloth) en kunstgeschiedenis (hr.de Ras). In haar latere bedrijf, Art Poetry & Design, kwamen deze twee interesses samen. Ze studeerde een jaar in de VS met een scholarship van de American Field Service, werkte vervolgens op de Amerikaanse Ambassade en in de gezondheidszorg. Zij is getrouwd sinds 1965, heeft drie dochters en elf kleinkinderen. Vanaf 1974 woont ze in Son en Breugel. Yvonne had lokale en landelijke bestuursfuncties en studeerde cultuurwetenschappen aan de O.U. Als schrijfster debuteerde ze in 1985 met de verhalenbundel 'Vrouwen van glas'. In 2002 ontving zij een Koninklijke Onderscheiding.

Het concert begint om 16.00 uur. Aansluitend is om 17.00 uur de presentatie van het boek van Yvonne Mulder. De toegang tot het concert is gratis met een vrije gift na afloop.