Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Pro Honore et Virtute geeft collega harmonie een podium

Verenigingen

Zondag 22 oktober was de Koninklijke Harmonie L'Union uit Bladel te gast in het Vestzaktheater. Dit Harmonieorkest bereidt zich met meerdere try outs voor op het Bondsconcours op 25 november in Veldhoven.

Door: Henriette van Berkel
Foto: Wil Feyen

Pro Honore Et Virtute
Als gastheer trad op Johan Smeulders, dirigent van Pro Honore et Virtute. Voor hem was dit concert min of meer een vuurdoop. Nadat hij de baton heeft overgenomen van Martin Maas, heeft hij zich vol overgave gestort op een nieuw repertoire en aanstaande optredens. Trots spreekt hij over "zijn" orkest waar steeds meer jeugd deel van uitmaakt.
Voor de pauze is het podium voor PHEV. Zij brengen een aantal nummers met als thema "liefde". Zoals in de Titanic medley, die bij iedereen die de film gezien heeft, voor kippenvelmomenten zorgt.
Het achtergrondverhaal van de Japanse legende bij het stuk The Legend of Amaterasu spreekt tot de verbeelding en zorgt voor een geboeid luisterend publiek.
Na de herkenbare klanken uit Disney 's The Lion King, stelt Johan Smeulders een van zijn jonge muzikanten waar hij zo trots op is voor: Tijmen Meertens. In het jazzy nummer Thinking of You speelt hij een indrukwekkende saxofoonsolo. Chapeau voor dit jeugdig talent!


Koninklijke Harmonie L'Union
Na de pauze is het podium voor hen. De voorzitter, Chris van de Vijfeijke, spreekt vol lof over dit orkest dat zich, zo zegt hij "met bloed, zweet en tranen" voorbereidt op het komende concours. De spanning bij de leden stijgt naarmate de datum dichterbij komt.
Dirigent Gerrit de Weerd voert zijn muzikanten mee in het nummer Gullivers Travels van Jonathan Swift dat uit 7 delen bestaat en ruim 20 minuten duurt. Ook hier zorgt het vooraf vertelde verhaal ervoor dat je wordt meegezogen in de muziek en het verhaal intens beleeft. Vervolgens wordt het publiek meegevoerd door The Divine Comedy, een stuk gebaseerd op de reisverhalen van Dante Alighieri.
Dit harmonieorkest heeft zeker niet gekozen voor de makkelijkste werken, het zijn pittige stukken waar de muzikanten zich met volle overgave op hebben gestort. De try out belooft veel goeds voor hun optreden op 25 november.
Wij wensen hen vanuit Son en Breugel veel succes!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Ingezonden 14 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 18 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 19 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 20 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen 21 uur geleden Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel
Repaircafé
Algemeen 22 uur geleden Meer mogelijk bij het Repaircafé