Afbeelding

Keuze steeds gemakkelijker

Politiek

De keuze voor de Nuenense en Sonse inwoners om zelfstandig te blijven , dan wel met elkaar te gaan fuseren of met Eindhoven samen te gaan hoeft niet meer zo moeilijk te zijn. Tenminste als men de laatste dagen de berichtgevingen in het ED over de politieke heisa binnen bestuurlijk Son en Breugel, maar ook van Nuenen c.a., gevolgd heeft.

Herkennen we zo iets niet in beiden gemeenten waar binnen de raad de verhoudingen eveneens politiek verziekt zijn en bestuurlijk een chaos dreigt te worden? En waar er twee samenwerkende gemeenten al onderling elkaar de tent uit vechten, hoe moet dat dan straks gaan als men met elkaar één bestuurlijk geheel moet gaan vormen? Deze beide onderling vechtende gemeenten, die opteren ieder zelfstandig te willen blijven, komen niet meer geloofwaardig over om één bestuurlijke gemeente te vormen. Het moet zowel de inwoners van Son en Breugel als die van Nuenen tot nadenken zetten en te kiezen voor een samengaan met Eindhoven.

Niet dat men dan van alle problemen af zal zijn, want Eindhoven heeft immers ook nog wat ( financieel) te verhapstukken. Maar van dat onderlinge politieke gekrakeel zijn we dan in ieder geval wel af.

Rens Kuijten, Nuenen