De toekomst?
De toekomst?

Provincie draait duimschroeven Nuenen verder aan.

Politiek

Son en Breugel - Vrijblijvend 'Daten' is voorbij. In een niet mis te verstane brief liet de provincie Noord-Brabant  aan het college van B&W van Nuenen ca. onlangs weten dat zij moet fuseren.

Het vertrouwen in een zelfstandig voortbestaan is er niet meer.  De provincie heeft in het kader van de gemeentelijke herindelingsprocedure afgelopen zomer de regie overgenomen, omdat Nuenen niet tot een keuze kon komen. De provincie geeft nu aan voor 15 februari 2018 een keuze bekend te maken over de fusiepartner: Eindhoven of de gemeente Son en Breugel.

De gemeenteraad Nuenen kan tot 10 januari een lijstje met voor- en nadelen van de beide beoogde fusiepartners inleveren. Daarna kiest het provinciebestuur wie de nieuwe partner gaat worden.
Voor 15 februari komen gedeputeerde staten dus met een herindelingsontwerp. Dat voorstel gaat dan eerst naar de verschillende colleges van B&W. Daarna kunnen inwoners, belanghebbenden en gemeenteraden hun reactie geven. Uiteindelijk moet de herindeling van Nuenen nog goedgekeurd worden door de Eerste Kamer. 

Worden we dat toch een van Gogh- en Bruegel village?