Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Leef je uit op de Natuurwerkdag zaterdag 4 november

Landbouw / Visserij

Op zaterdag 4 november 2017 vindt de Natuurwerkdag plaats op meer dan 300 locaties verspreid over heel Nederland. Staatsbosbeheer, IVN Son en Breugel en Scouting Dutmella doen hiermee een oproep aan jong en oud om die dag mee te werken bij het Oud Meer (Dutmellapad, aan de Bestse Weg tussen Son en Best)

Veel mensen maken gebruik van de natuur rond Son en Breugel. Ruiters, mountain bikers, hardlopers en wandelaars genieten aktief van de buitenlucht. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat zonder onderhoud aan een gebied als het Oud Meer de open ruimte langzaam maar zeker dicht zou groeien! Dat zou jammer zijn van dit mooie stukje natuur. Dus als je geniet van de natuur, dan kun je misschien ook een bijdrage doen aan het in stand houden ervan.

Scouting Dutmella, het IVN en Staatsbosbeheer organiseren de natuurwerkdag op 4 november. Jonge en oud kunnen dan recreatief de handen uit de mouwen steken. Tussen 10 tot 15 uur gaan we boompjes (dennen, berken) verwijderen uit het heide gedeelte van het Oud Meer. Volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar (onder begeleiding) zijn welkom om met ons aan de slag te gaan, ook als je maar een gedeelte van de dag mee kunt werken. In de pauzes wordt voor koffie, thee en soep gezorgd. Neem zelf wel je eigen lunchpakket mee.

Meedoen en aanmelden
Jezelf, vrienden en familie aanmelden voor een gezellig dagje onder elkaar?! Voor mogelijkheid tot inschrijving, meer informatie en een overzicht van alle activiteiten in de buurt kun je terecht op www.natuurwerkdag.nl. (locatie "oudmeer"). Deelname is beperkt dus meld je snel aan en leef je uit!

De Natuurwerkdag wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Nederland in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Scouting Nederland en wordt ondersteund door IVN vereniging voor natuur- en milieueducatie, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), ANWB en KNNV vereniging voor veldbiologie. De Natuurwerkdag wordt mede gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij.