Repetitie Music in blue 2017
Repetitie Music in blue 2017 Foto: Wil Feijen

Voorbereiding voor Music in Blue in volle gang.

Algemeen

25 November vindt voor de tweede keer sinds 5 jaar de show Music in Blue plaats, een muzikaal podium voor de jeugd. Tijd voor een kijkje vooraf in de keuken van de muzikanten.

Door: Henriette van Berkel
Foto's: Wil Feyen


Zondagmorgen 5 november, een drukte van belang in het Vestzaktheater: de opleidingsharmonie, het samenspeelorkest, de malletgroep en de leerling slagwerkgroep zijn druk aan het repeteren. Een extra lange repetitie van 4 uur om hun programma van 25 november samen af te stemmen. Ook de solisten van deze avond zijn erbij om onder leiding van dirigent Frank van Mierlo te oefenen voor hun eerste optreden. 
Het zijn veelal jonge muzikanten, allemaal even enthousiast om een geweldige avond te verzorgen voor muziekliefhebbers. Een aantal van deze muzikale jeugd stroomt door naar het harmonieorkest Pro Honore et Virtute, maar wil dit optreden zeker niet missen. Het repertoire van de avond is bijzonder divers, veel vlotte nummers van filmmuziek tot soul tot Guus Meeuwis, en daarom voor een breed publiek geschikt. Want dat een harmonie oubollig is, dat misverstand zal nu toch langzamerhand wel de wereld uit zijn geraakt. Deze jonge mensen bewijzen dat!

5 Jaar geleden was er, vanwege een jubileum van de harmonie een eerste Music in Blue. Het was een groot succes, en achteraf was er spijt bij mensen die het hadden gemist. De komende avond zal nog groter van opzet zijn. Gastspelers van andere orkesten uit de regio zijn van de partij, evenals een combo dat de zangers zal begeleiden. 
Tot 25 november wordt er nog volop gerepeteerd in wisselende samenstellingen, en de spanning zal zeker toenemen naarmate de datum dichterbij komt. Maar ook het enthousiasme van de jeugd groeit, ze hebben er zin in!

De artiesten stellen zich voor
Naast maar liefst vier orkesten van Harmonie Pro Honore et Virtute zelf, treden tijdens Music in Blue op 25 november in de Bongerd in Breugel diverse lokale jeugdige artiesten op. Talenten die al menige ervaring hebben in het optreden voor publiek. Na enkele wijzigingen in de afgelopen maanden, wordt er inmiddels intensief gerepeteerd en belooft Music in Blue een prachtig concert te worden. Hieronder stellen zij zich alvast voor. Stuk voor stuk hebben zij er enorm veel zin in om op 25 november om onder de begeleiding van onze muzikanten het dak van sporthal de Bongerd af te zingen.

Evelien Slegers
Deze 18-jarige studente uit Son en Breugel woont momenteel op kamers in Tilburg waar ze Communicatie - International event, music and entertainment studies volgt. Tenminste als ze niet als wedstrijdroeister bij de studentenvereniging T.S.R. Vidar op het water te vinden is tijdens een van haar acht(!) wekelijkse trainingen. De passie voor muziek is Evelien met de paplepel ingegoten. Haar opa en oma, ouders, zussen, tot aan tantes, neefjes en ooms, bijna iedereen bespeelt een instrument! Haar vader is muzikant in het Harmonieorkest. Als 6 jarige telg koos Evelien zelf voor de piano en heeft daar 7 jaar les in gehad. Toen ze leerde zichzelf te begeleiden op de piano switchte ze van piano- naar zangles. Inmiddels volgt ze met veel plezier al weer 5 jaar les bij zangstudio Helga Westerman. Samen met Hanneke van Beek heeft ze inmiddels al heel wat optredens, waaronder in de Effenaar in Eindhoven, achter zich. Heerlijk om als duet tweestemmig te zingen. Evelien heeft enorm veel zin in Music in Blue, "Een van de dingen die hoog op mijn verlanglijstje staat, is zingen met een orkest achter me. In november gaat deze droom van haar werkelijkheid worden, dus hopelijk ziet ze jullie allemaal daar!

Esmee Kneppers
Als zangeres is de 19-jarige Esmee in Son en Breugel geen onbekende. Nadat ze zo'n 9 jaar geleden begon met zingen in een koortje in het Vestzaktheater wist ze precies wat ze wilde: zingen voor een groot publiek. Toen ze 14 was startte ze haar muziekopleiding met privéles bij Key4Music en inmiddels heeft ze diverse optredens in ons dorp verzorgd. Met de in 2015 opgerichte zanggroep Son's Got Talent schitterde Esmee o.a. op de zittingsavonden in 2016 en 2017. Ook tijdens de SamenLoop voor Hoop in 2016 stond ze op het podium. Naast haar passie voor zingen studeert Esmee Journalistiek in Tilburg. Ze ziet het meedoen aan Music in Blue als een geweldige kans. Of zoals zij het zelf zegt "de mogelijkheid krijgen om als zangeres begeleid te worden door een volledig orkest. Hoe vet is dat?"

Laura Dolmans
Dat Laura muzikaal is, dat weten we wel bij de Harmonie. Laura speelt namelijk al zo'n 4 jaar klarinet bij Pro Honore en is een vaste muzikant van de Opleidingsharmonie. Daarnaast is ze onlangs begonnen met een voorzichtige uitstap op de dwarsfluit. Haar talenten zijn echter nog veel breder. Zo speelt Laura ook bij een musicalvereniging waar ze vorig jaar meespeelde in de musical Grease. We zijn dan ook blij dat de 15-jarige Laura zich heeft aangemeld om tijdens Music in Blue te gaan zingen. De 4 jaar zangles die ze bij de Singshop in Eindhoven heeft gevolgd, komt haar daarbij zeker van pas. Laura volgt het Gymnasium op het Frits Philips College en als ze niet zingt, acteert, danst, of muziek maakt, kun je haar ook op het hockeyveld vinden. Ze kijkt erg uit naar het project Music in Blue en hoopt velen van jullie op 26 november in de Bongerd te zien.

Tijn Luijben
Dat Tijn, 18 jaar uit Breugel, een theateropleiding volgt in Den Bosch, is eigenlijk geen verrassing. Zijn hele jeugd is hij al bezig met muziek. Zijn grote passie waar hij zeker in verder wil. Al jong begonnen met musicals, omdat hij het fantastisch vond om zowel te zingen als te acteren, heeft hij inmiddels in 6 producties gespeeld. Inmiddels is Tijn ook al 2 jaar vast lid van Son's got Talent met optredens bij o.a. de Zittingsavonden. Daarnaast is hij zanger en gitarist van de rockband Black Tied Shoes met een repertoire van bijvoorbeeld Guns 'n roses, Pearl Jam en Red Hot Chili Peppers en sinds kort ook met eigen geschreven nummers. Soms lekker stevig en dan weer even wat rustiger. Met deze band was Tijn al regelmatig in ons dorp te bewonderen; op het Tower festival, ons dorp live, Rabo Rock en in de Boerderij. Alsof dat alles nog niet genoeg is, begeleidt Tijn zichzelf ook op de gitaar. Dan speelt hij meestal iets rustigere akoestische nummers die niet geschikt zijn voor het stevigere werk voor de Black Tied Shoes. Ook Tijn kijkt heel erg uit naar Music in Blue, "Ik denk echt dat we er iets super tofs van kunnen maken met al deze jonge talenten".

Lisa Verkuijlen
Lisa is 18 jaar en komt eveneens uit Son en Breugel. Zingen vindt ze van jongs af aan altijd al heel erg leuk. Naast zingen onder de douche en door het hele huis kreeg ze ooit voor haar verjaardag een proefles bij Helga Westerman. Bij Helga krijgt ze inmiddels al enige tijd de zangles waar ze zo erg naar uit zag. Naast zangles zit Lisa sinds 7 jaar bij Scouting Dutmella. Daar is ze momenteel leidster bij de Welpen; razende jongens van 7 tot 11 jaar.  Naast deze hobby's zit Lisa in haar laatste jaar van de studie Verzorgende IG en loopt ze momenteel stage op Zonhove in Son. Na het behalen van haar diploma hoopt ze nog verder te groeien in dat vak. Na een aantal keren zingen op familiefeesten en kleine evenementen is Lisa toe aan een wat grotere uitdaging. En daar krijgt ze als zangeres bij Music in Blue alle gelegenheid toe. Zingen met een orkest is tenslotte niet iets waar je elke dag de kans voor krijgt. Zo kan ze bij Music in Blue veel nieuwe ervaringen op doen om ook hier nog verder te groeien. Ook samen met Lisa gaan we er een geweldig mooi concert van maken.

Mischa de Gooijer
Mischa is 17 jaar en zit in 6 VWO van het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven. Zijn hele leven al houdt hij veel van muziek en hij heeft het ook altijd leuk gevonden om te zingen. In 2012 heeft Mischa meegedaan aan het Kinderen voor Kinderen Songfestival waar in de halve finale als tweede is geëindigd. Sindsdien heeft hij de smaak echt te pakken en volgt hij al enkele jaren zangles bij Helga Westerman. Naast zingen speelt Mischa ook piano en heeft hij 9 jaar lang vioolles gehad. Een muzikale jongen dus. Maar daar houdt het niet mee op. Mischa heeft ook musicalervaring! In 2015 heeft hij de rol van Peppin in de gelijknamige musical gespeeld. Mischa vind het heel leuk dat hij nu de kans heeft gekregen om mee te doen aan Music in Blue. Live zingen met een echt orkest. Weer een prachtige ervaring.
 

Repetitie Music in blue 2017
Repetitie Music in blue 2017
Repetitie Music in blue 2017
Repetitie Music in blue 2017
Repetitie Music in blue 2017
Repetitie Music in blue 2017
Repetitie Music in blue 2017
Repetitie Music in blue 2017
Afbeelding
Repetitie Music in blue 2017
Repetitie Music in blue 2017