Afbeelding

Toch nog een kerstviering in Petrus Banden kerk

Politiek

Son en Breugel - In de raadsvergadering van vorige week donderdagavond werd een motie ingediend door DorpsVisie.  De motie riep het college op om opnieuw in overleg te gaan met de parochie om te geplande opleverdatum van de aangekochte grond onder de kerk wat later te laten plaatsvinden. De motie werd gesteund door alle partijen in de raad.

Hierdoor zou de kerk niet op 3 december door de parochie worden gesloten maar pas na de Kerstdagen, dit zou de kerstviering in de Sint Petrus Bandenkerk dit jaar weer mogelijk maken.
Afgelopen woensdag, 8 november, hebben burgemeester Hans Gaillard en wethouder Robert Visser een gesprek gehad met het bisdom, het kerkbestuur en de torengroep.
Tijdens dit gesprek is door alle partijen besloten om de opleverdatum van de grond onder de kerk te verschuiven van 1 februari naar 20 februari.
Daardoor zal er dus wel een kerstviering plaatsvinden in de Sint Petrus Bandenkerk dit jaar.

Dit betekent niet, volgens de gemeente dat de gemaakte afspraken, over sloop van de kerk en aankoop van de grond ter discussie staan. Het is alleen maar een uitstel om begrijpelijke reden.