Big Band uit Son in 1999
Big Band uit Son in 1999

Big Band uit Son op herhaling.

Algemeen

Son en Breugel - Bij diverse gelegenheden wordt nog steeds gesproken over het hoge muziekniveau van de "Big Band Connection", voorheen "HCS Big Band" en daarvoor "Big Band Son en Breugel" en wordt gevraagd of het niet mogelijk is om met de Big Band nog eens een uitvoering te geven.

In mei dit jaar is gebrainstormd of het mogelijk zou zijn om oud-leden van de diverse samenstellingen van het orkest bij elkaar te krijgen voor een eenmalig optreden. Er lag voor de te formeren band al een uitnodiging van "Old Grey & Restless & Friends" op tafel. Nu de muzikanten en de bladmuziek nog. Er was veel animo onder de oud-leden en de band kon weer worden samengesteld. Na enthousiast repeteren is een muziekprogramma samengesteld dat zowel voor de muzikanten als de toehoorders heel interessant te noemen is. Iedereen is er klaar voor om op 18 november om vanaf 20.15 uur in "Het Vestzaktheater"in Son en Breugel een spetterend optreden te realiseren.

Het ontstaan van de Big Band:
In de jaren 70 van de vorige eeuw werd er binnen de toenmalige fanfare "Pro Honore et Virtute" door verschillende leden gesproken over het samenstellen van een Big Band. Big Bands waren in die tijd erg populair. In 1981 hebben Rien van de Ven en Wil van der Zanden de uitdaging op zich genomen om leden uit de fanfare en daarbuiten te benaderen en hebben de "Big Band Son en Breugel" geformeerd.
Eenvoudig begonnen met muzikanten, waarvan de meeste geen enkele ervaring hadden met Big Band muziek, zijn we in de loop van de tijd uitgegroeid tot een echte Big Band met vele bekende jazzmuzikanten uit de regio Eindhoven.
Niet minder dan 21 muzikanten met een gevarieerde muzikale achtergrond, onder leiding van Rien van de Ven, na 2001 Cees van de Ven en na 2004 Richard Beeren zorgden voor een volledig Big Band bezetting, die d.m.v. originele arrangementen, gepaard aan een groot improvisatievermogen, oude stijl, jazz, pop en klassiek op een unieke wijze aan elkaar wisten te koppelen en ten gehore wisten te brengen.

Een variatie in stijl, die zowel wat ouder als jeugdig publiek wist te boeien.
Sinds de oprichting in 1981 onder de naam "Big Band S&B" en van 1990 tot 1993 onder de naam "HCS Big Band" heeft de "Big Band Connection" twee CD's op de markt gebracht. De band veroverde buiten nationale ook internationale bekendheid door optredens o.a. in België, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen en het voormalig Tsjechoslowakije.
De Big Band uit Son en Breugel stond garant voor een aantal muzikale en swingende uren Big Band muziek van topklasse.
De variatie in stijlen maakte het orkest uitermate geschikt voor allerlei gelegenheden, waar een goed stuk muziek op prijs werd gesteld.
In 2010 is besloten de Big Band (toen onder de naam Connection) op te heffen.

Omdat het voor de organisatie onmogelijk is om alle oud-leden te benaderen en uit te nodigen, willen wij dat gaarne bij deze doen. Zij zijn van harte welkom om oude herinneringen nog eens op te halen!

Wij willen graag "Old Grey & Restless & Friends" bedanken voor de uitnodiging voor ons eenmalig optreden op hun jaarlijkse muziekavond.
Na het optreden van de Big Band wordt de avond vervolgens verzorgd door "Old Grey & Restless & Friends" en "Booze Brothers Band".

Eenmalig optreden gastoptreden: "Big Band Son" bij optreden van "Old Grey & Restless & Friends" .
Zaterdag 18 november, 20.15 uur
Lokatie: "Het Vestzaktheater", Kerkstraat 2, Son en Breugel
Entree: gratis

Big Band uit Son in 1991