Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Toegankelijkheids PLUIM Son en Breugel naar de HEMA

Algemeen

Son en Breugel - Op maandag 20 november heeft de Hema in Son en Breugel de ToegankelijkheidsPLUIM 2017 gekregen
De PLUIM werd uitgereikt door wethouder Robert Visser en mensen van het CG-Platform.

Bloemen en sticker
Ter gelegenheid van de uitreiking van de ToegankelijkheidsPLUIM werdt de sticker van de ToegankelijkheidsPluim 2017 bij de ingang opgeplakt.

Beoordeling
Door het Platform is de locatie van de HEMA getoetst op de gebruikelijke punten voor toegankelijkheid (Bereikbaarheid, Toegankelijkheid en Bruikbaarheid).
Daaruit bleek dat de HEMA goed bereikbaar is en de bruikbaarheid goed is.
Zo is er een invalidenparkeerplaats binnen 50 meter van de ingang. De deuren zijn automatisch en zijn breed genoeg. De drempel is minder dan 2 cm. hoog.
Wat betreft de toegankelijkheid valt op dat de gangen tussen de schappen op zich voldoende ruimte bieden voor een rolstoel, kinderwagens, scootmobiel of rollator. Helaas waren er ten tijde van de toetsing wel een aantal dozen aan het begin van de gangen met Sinterklaaspapier. Dat is niet handig. Daar is op gewezen.
De brandalarm is op een hanteerbare hoogte voor rolstoelers en de nooduitgang is prima, zonder drempel.
Het restaurant gedeelte is zonder drempels en er kan makkelijk aangeschoven worden. Het terras buiten is goed bruikbaar voor rolstoelers en anderen.

Invalidentoilet
Er is een publiek toilet en dat is tevens een invalidentoilet die voldoet aan de eisen die wij daar aanstellen. Het toilet is ruim toegankelijk en van alle toepassingen voorzien.
Opvallend is dat het toilet voor iedere bezoeker van het centrum van Son en Breugel beschikbaar is. Ook al is men geen klant van de HEMA.
Hierover krijgen wij als CG-Platform regelmatig positieve geluiden. Het personeel van de HEMA laten hun beleid in deze duidelijk weten wanneer mensen vragen om gebruik te mogen maken van het toilet.
De bedrijfsleider, Kelly Bekker, onderstreept dit en vertelt dat in haar familie rolstoelgebruikers zijn en zij is dus bekend met de beperkingen van een rolstoelgebruiker. Zij geeft aan dat bij de inrichting van de winkel ook zoveel mogelijk rekening met gebruikers van rolstoelen en kinderwagens.

Stimulans
Met het uitreiken van de PLUIM wil het Chronisch zieken en Gehandicapten Platform een stimulans geven aan de ondernemers die het prima voor elkaar hebben. We hopen met deze actie met name de horeca-ondernemeners bewust te maken dat het de gewoonste zaak van de wereld is om rekening te houden met mensen met een beperking.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding