Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Geen uitdaging te groot voor Car Service Marcel

Zakelijk

Son en Breugel - Dat is wat het voor mij zo mooi maakt om correspondent te zijn, als je een gesprek mag hebben met een bevlogen vakman, die passie heeft voor zijn werk en daarover met passie kan praten. Het is inspirerend!

Door: Lucas van As

De garage van Marcel oogt netjes en schoon, en verwelkomend. 'Het is hier een beetje de zoete inval', zegt Marcel. Een zoete inval in de zin dat klanten zonder afspraak langs kunnen komen, bijvoorbeeld voor een APK keuring of een reparatie. En altijd een kop koffie of thee krijgen. Als een accu vervangen moet worden, word je meteen geholpen en is de auto al klaar vóórdat je je koffie ophebt.

Snelheid met kwaliteit
Snelle service, dat is waar Marcel op mikt, maar wèl met de nadruk op kwaliteit. Voor een APK waar geen bijzonderheden zijn, is dat simpel te realiseren. Als er wel bijzonderheden zijn, hangt het er van af. Wat de aard van het probleem is, of er onderdelen voor nodig zijn die makkelijk voorhanden zijn, of juist besteld moeten worden. Dan is Marcel gebonden aan de levertijd van zijn leverancier. Ook in zo'n geval blijft het streven de reparatie zo snel mogelijk te doen, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit.

Sinds 18 september heeft Marcel zijn eigen 'car service', daarvoor werkte hij in loondienst bij een andere garage. Vanaf zijn 11e sleutelt hij al, eerst vooral aan brommers en scooters, later ook aan auto's. Hij heeft de opleiding tweede en eerste monteur afgerond, niet in de vier jaar die er normaal voor staat, maar in anderhalf jaar! 'Ik had wel een voorsprong door mijn ervaring met sleutelen', geeft Marcel aan. Je moet het toch maar doen!

Daarna heeft hij ook nog de opleiding technisch specialist gedaan, in een verder verleden heeft hij elektrotechniek gestudeerd. Al met al een allround auto-specialist, met veel gevoel voor én verstand van techniek.

Car Service Marcel is onderscheidend
'In een markt met veel concurrentie moet je je onderscheiden', zegt Marcel. Car Service Marcel onderscheidt zich door het aangeboden totaalpakket, dat onder andere onderhoud bevat, maar ook diagnose stellen, APK keuringen, reparatie en onderhoud van airco, elektronica en carrosserie werkzaamheden. Hij zorgt er voor dat zijn technische kennis up to date is én blijft!

Kwaliteit, dat is misschien wel het sleutelwoord voor Marcel en zijn bedrijf. Hij werkt alleen met de beste materialen en gereedschap. Dat kan gaan over zoiets ogenschijnlijk simpels als motorolie. De gemiddelde leek, zoals ik, denkt dat het niet zoveel uitmaakt wat voor olie je erin doet, als je de olie bij moet vullen. Zo simpel ligt het niet, als je zoals Marcel met alle merken auto's werkt moet je ook de olie gebruiken die bij het betreffende merk en type hoort. Bij goedkopere merken zitten allerlei toevoegingen die of niet goed werken, of de filters vervuilen. Of allebei.

Marcel maakt tijd voor u!
Service is een ander sleutelwoord voor Marcel. Hij heeft het druk, maar plant maximaal zes uur in, de overige 2-3 uur houdt hij vrij voor mensen die op de bonnefooi langs willen komen. Goede en duidelijke communicatie met de klant is daarbij een belangrijk element. De klant mag niet verrast worden doordat de kosten veel hoger zijn dan afgesproken. Als de kosten meer dan 20 Euro hoger uitvallen, dan laat Marcel dat weten.

'Het allerbelangrijkste is dat de klant tevreden is', zegt Marcel. Helaas is dat niet altijd mogelijk, aan Marcel zal het niet liggen.

Ga gerust een keer langs bij Marcel, uw auto is in goede handen!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding