Afbeelding
Foto: Wil Feijen

"Een dorp zonder harmonie is geen dorp"

Verenigingen

Met deze woorden presenteerde de nieuwe voorzitter van de Vrienden van de harmonie Pro Honore et Virtute, de heer Jan van Hapert, zich tijdens het Grand Merci concert.

Door: Henriette van Berkel
Foto's: Wil Feijen


Grand Merci
Onze lokale trots, Harmonie Pro Honore et Virtute, verzorgde ook dit jaar weer een concert voor de Vrienden van de Harmonie. Vrienden, die middels een financiële bijdrage mede mogelijk maken dat de harmonie prachtige muziek kan blijven maken. Het vernieuwde Vestzaktheater, door presentator Hans Merks omgedoopt tot Dorpstheater, was de concertzaal voor deze avond.
Voor de pauze was het podium voor de Malletgroep. Slagwerkers, die op een bijzondere en melodische manier bekende, moderne nummers speelden. Onder leiding van dirigenten Patrick van den Heuvel en Marc Dufour speelden ze nummers als Lord of the Dance en het Cubaanse swingende Oye Mi Canto. Het publiek was aangenaam verrast door dit spektakel en reageerde dan ook enthousiast.
Een intermezzo volgde, waarin de heer Gerrit van Poppel aftrad als voorzitter van de Vrienden, de club van ca. 220 muziekliefhebbers die de harmonie een warm hart toedragen. Zijn opvolger Jan van Hapert, niet onbekend in Son en Breugel en zelf muzikaal betrokken, stelde zich kort voor. Hij stelt zich ten doel om de club van vrienden nog wat te laten groeien. Een mooi doel!

Hans Merks deed vervolgens een beroep op de gasten om een lot te kopen voor de Lucky Duck Race die op Koningsdag wordt gehouden. Van elk verkocht lot komt 1,50 euro ten goede aan de vereniging die het lot verkoopt. Zoals Hans zei: "het geld is beschikbaar, maar het zit nog wel in uw zak".

In de pauze spreek ik met Kristel Pols-Engel. Zij zal als Maestro 2017, tijdens dit concert ook op de bok plaats nemen om de harmonie te leiden. Enigszins nerveus, maar vol enthousiasme spreekt ze over haar ervaringen tijdens de Maestro: ze heeft genoten van de muziek, het publiek en het applaus. En een volgende keer is ze beslist weer van de partij.

Na de pauze was het podium voor het Harmonieorkest met dirigent Johan Smeulders. Zijn eerste grote concert met een nieuw repertoire. Hij had als thema "liefde "gekozen en dat klonk door in de nummers als This Land van Elton John. Maar vooral in de medley uit de film Titanic. Wie de film heeft gezien, en wie heeft dat niet, werd weer meegesleurd in het verhaal. Een prachtige vertolking.
Tijdens het nummer Thinking of You speelde Tijmen Meertens solo op saxofoon, jong talent om trots op te zijn. Zoals Hans Merks zei: "bij voetballers geldt niet dat de jeugd de toekomst heeft, maar dat geldt zeker wel voor de harmonie!".

Kristel Pols-Engel was de dirigent voor The Second Waltz en zij dirigeerde met veel enthousiasme en een dikke glimlach het orkest, dat er duidelijk ook veel plezier in had.
Extra aandacht was er voor 2 jubilarissen: Maaike Sanders-Schoor en Barbara Luijcks-van Rooij, beide 25 jaar betrokken muzikanten en gedreven vrijwilligers binnen de harmonie. Een teken dat het een club is waar je graag bij wilt horen.

Deze Grand Merci, als dank voor de Vrienden, was wederom een genot voor oog en oor. Het is een mooi gebaar van de harmonie om op deze manier hun donateurs te bedanken. Zij blijven diverse optredens plannen, zoals het Koningsdagconcert op 26 april 2018 en een theatershow in het najaar. Houdt u de berichten in de gaten om die optredens niet te missen!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding