Afbeelding

Inschrijven carnavalsoptocht CV de Krutjesrapers gestart

Algemeen

Zondagmiddag 11 februari wordt om 13.11 uur het startsein voor de jaarlijkse carnavalsoptocht gegeven. De start is vanaf de hoek Piet Heinlaan en de Evertsenlaan in Breugel.

De optochts\commissie is gestart met de voorbereidingen en de wagenbouwers zijn al weken in de weer om hun creatie vorm te geven. Onder de bezielende aanvoering van Prins Wim met zijn motto "We snacken naor di fisje" zal dit ongetwijfeld gaan slagen. Naast de wagenbouwers hopen we dat heel veel inwoners uit Son en Breugel geïnspireerd raken om mee te doen en er een kleurrijke optocht van maken. Ieder jaar is het weer verrassend waarmee het publiek vermaakt wordt of waar vol bewondering naar gekeken kan worden. Inschrijven is mogelijk in de categorieën wagens, grote loopgroepen, kleine loopgroepen, duo's en individuelen. Inschrijfformulieren zijn te verkrijgen bij Lederwaren Albert Boudewijns aan de Nieuwstraat en bij Hans Poppelaars Orionlaan 31 in Breugel. Ook is het mogelijk om online in te schrijven op de website van de Krutjesrapers www.dekrutjesrapers.nl

Inschrijven kan tot donderdag 1 februari uiterlijk 18.00 uur bij een van deze adressen of digitaal. Wij vragen speciale aandacht voor het optochtreglement die op de website van de Krutjesrapers staat vermeld. De jury die bestaat uit een aantal inwoners van Son en Breugel beoordeeld op de thema´s: Originaliteit – Kwaliteit en Presentatie.

Jeugdstimuleringsfonds Optocht
Het bestuur en de optochts\commissie van de Krutjesrapers willen met name de jeugd stimuleren om aan de optocht deel te nemen. Hiervoor is een jeugdstimuleringsfonds ingevoerd en op de site van de Krutjesrapers kun je lezen wat je moet doen om hiervoor in aanmerking te kunnen komen. Met een inschrijfformulier welke van deze site te downloaden is kun je of jullie je hiervoor aanmelden. Dit formulier dient voor 12 januari per email verstuurd te zijn naar contact@dekrutjesrapers.nl
De optochtcommissie komt uiterlijk een week voor de optocht naar jullie creatie kijken en bespreken wat er tijdens de optocht uitgebeeld en op welke wijze dit gepresenteerd wordt. Tijdens de optocht wordt het nog eens beoordeeld op originaliteit, kwaliteit en presentatie. Waar mogelijk zal dan al tijdens de prijsuitreiking het bedrag worden uitgekeerd.

Daarom willen we met name de jeugd uitnodigen hun creativiteit aan het grote publiek te laten zien. Bespreek samen met je vriendjes en vriendinnetjes wat je zou willen doen en je ouders verlenen hierbij ongetwijfeld wel hand - en spandiensten.
Zo waarborgen we ook voor de komende jaren een volwaardige optocht waar we in Son en Breugel trots op mogen zijn. In iedere categorie is er een prachtige beker en geldprijzen beschikbaar. Voor de jeugdige deelnemers hebben we ook nog een mooi aandenken.

Prijsuitreiking
Zo rond de klok van 16.30 uur zal de prijsuitreiking in de grote tent beginnen en weten we wie op het grote podium de beker of geldprijzen uit handen van Prins Wim mogen ontvangen.
Ook dit jaar vragen we de speciale aandacht van alle deelnemers voor de voortgang van de optocht en om bij de voorbereidingen al rekening te houden dat er een voortgaande beweging blijft bestaan.
Pas de act hierop aan en voorkom dat de toeschouwers te lang moeten wachten.
Wij wensen alle deelnemers veel succes met de voorbereidingen om met een prachtige creatie voor de dag te komen.