Afbeelding
Foto: KVB

Kerstviering KVB in het teken van samenwerking

Verenigingen

Son en Breugel - De leden van de Katholieke Vrouwen Beweging werden tijdens de kerstviering flink aan het werk gezet. Kennis en kunde werden getest middels een quiz en knutselwerk. De avond begon met een voordracht van Truus Fransen. Zij kreeg de lachers op haar hand door beknopt het kerstverhaal in onvervalst dialect voor te lezen. Daarna werden er warme appelbollen gebracht die prima smaakten bij de koffie of thee.

Hierna werd op iedere tafel een papier met 24 meerkeuzevragen gelegd. Gezamenlijk moesten de leden per tafel één van de vier antwoorden aankruisen. De vragen waren best pittig, maar het voordeel bij meerkeuzevragen is dat er altijd nog gegokt kan worden. Nadat de vragen nagekeken werden, was er de opdracht om per tafel een kerststal te maken. Met het beschikbare knutselmateriaal werden verrassend mooie creaties gemaakt. Tussendoor werd er nog een quizronde gedaan. Toen alle kerststallen klaar waren werden ze uitgestald op één tafel. Nu moest iedere groep punten toekennen aan de kerststallen van de andere groepen.

De hele avond stond in het teken van samenwerking, de vrouwen moesten gezamenlijk tot consensus komen. Dat lukte wonderwel, zelfs bij het beoordelen van de andere kerststallen kwamen de vrouwen gemakkelijk tot overeenstemming over het aantal punten dat men wilde geven. Alle punten die behaald waren met de quiz en kerststal werden bij elkaar opgeteld. Om in de sfeer van Kerstmis te blijven werd door voorzitter Carin Hulsen aan de winnende leden als prijs een grote zilverkleurige kerstbal uitgereikt. Carin las nog een mooi gedicht voor waarna de loterij ervoor zorgde dat er nog veel leden met een kerststukje of gevulde kerstmand naar huis gingen. Voor een uitgebreide beeldimpressie van deze bijzondere avond kun je kijken op de website kvbsonenbreugel.nl
Het bestuur van de KVB wenst een ieder een heel mooi kerstfeest en een voorspoedig en gezond 2018 toe.