V.l.n.r.: Pam Verpalen, Anton van den Bosch en Wil van der Horst
V.l.n.r.: Pam Verpalen, Anton van den Bosch en Wil van der Horst Foto: Wil Feijen

HTC Son Tennis viert gouden jubileum

Verenigingen

Son en Breugel - Eigenlijk is het feest al een beetje begonnen, de voorbereidingen wel in elk geval. Op 23 september 2018 bestaat HTC Son 2000 50 jaar. Een heuglijk feit, dat de tennisvereniging niet ongemerkt voorbij wil laten gaan!

Door: Lucas van As

Om het jubileum luister bij te zetten, is een jubileumcommissie gevormd, bestaande uit Wil van der Horst, Pam Verpalen en Anton van den Bosch. Ik sprak met de drie commissieleden op het prachtige sportcomplex op sportpark De Gentiaan.

Aanleiding voor een feestje

50 jaar is een hele tijd! Het 50-jarig bestaan van een sportclub is dan een goede aanleiding voor een feestje! En een feestje gaan ze er zeker van maken, bij HTC Son 2000. Het begint op 7 januari. Dan wordt de nieuwjaarsreceptie gehouden, ook de nieuwe website wordt dan officieel gelanceerd, evenals de nieuwe naam van de club: HTC Son Tennis. 7 januari kan met recht de aftrap van het jubileumjaar genoemd worden, of beter gezegd: de eerste service! 

Ook wordt op 7 januari het Nieuwjaars toernooi georganiseerd Het is een Touch Tennis Tournament, dat op een miniveld gespeeld wordt met zachte ballen. Het toernooi vindt plaats op de binnenbanen van HTC Son Tennis.

Van 7 januari tot en met 23 september 2018 vinden er vele speciale activiteiten plaats, naast het Nieuwjaars toernooi worden ook diverse andere toernooien georganiseerd. Verder staan o.a. een Lady's Day, een vriendjes & vriendinnetjesdag en natuurlijk een jubileumfeest op de planning. De taken zijn goed verdeeld, de jubileumcommissie heeft aan diverse competitieteams gevraagd een activiteit te bedenken en te organiseren. Een compleet programma voor het jubileumjaar staat al grotendeels op de rails. De jubileumcommissie houdt een vinger aan de pols, om te zien of alles volgens planning verloopt.

Gouden randje

Ook de normale activiteiten, zoals de competitie die in april van start gaat, zullen van een 'gouden' randje worden voorzien. HTC Son Tennis wil graag tennis op hoog niveau bieden, maar gezelligheid staat voorop. De club wil graag aan Son en Breugel laten zien wat ze in huis heeft. Niet alleen de 10 prachtige buitenbanen of de drie binnenbanen, er is veel meer. Er is veel variatie qua leeftijd en qua spelniveau, er is voor elk wat wils. Het sportcomplex is centraal gelegen en goed bereikbaar, vorig jaar is de vloer in de binnenhal vernieuwd.

Er wordt op hoog niveau competitie gespeeld, komend voorjaar spelen op zondag 2 teams in de tweede klasse gemengd landelijk. HTC Son Tennis biedt ook trainingen op niveau aan, o.a. voor de jeugd, maar daarnaast ook trainingen voor jong en oud die iets willen leren over het tennisspel. Vanaf vier jaar kunnen de allerkleinsten tennis leren spelen in de Tommy Tenniskids Academy, waar ze spelenderwijs met het spel kennis maken. Ze leren daarbij niet alleen tennis te spelen, maar vooral van tennis te genieten!

Nostalgische momenten

De jubileumcommissie heeft er al aardig wat uren opzitten, als het gaat om de organisatie van het jubileum. Ze kunnen dan ook niet wachten tot het jubileumjaar over een week of zes van start gaat! Vorig jaar zijn ze begonnen met het verzamelen van oude foto's. Dat levert veel nostalgische momenten op. Wil, Pam en Anton willen dan ook iets met deze foto's doen! In de kantine zal een collage worden opgehangen, misschien komt er ook nog een fotoboek. 'Er komen vele verhalen los, dan zie je pas hoeveel geschiedenis de club heeft', zeggen de drie. Zo was er het Ladies Event, dat alleen voor vrouwen bedoeld was. Wat voor een groepje mannen aanleiding was voor de gelegenheid zich te verkleden als dames. Er is zelfs een foto van…

DeMooiSonenBreugelKrant is erg benieuwd hoe het jubileumjaar zal gaan verlopen, en zal u regelmatig op de hoogte houden. Vanaf januari zult u ook zien welke activiteiten elke maand bij HTC Son Tennis plaats zullen vinden. 

Nieuwe leden zijn van harte welkom bij HTC Son Tennis, zoals de club dus gaat heten. Ga gerust kijken! Vier het jubileum mee, u valt wat dat betreft komend jaar met uw neus in de boter! Bij HTC Son Tennis vindt u de ideale combinatie van sporten en gezelligheid.
 

V.l.n.r.: Pam Verpalen, Anton van den Bosch en Wil van der Horst
V.l.n.r.: Anton van den Bosch, Wil van der Horst en Pam Verpalen