Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Son en Breugel is een (tijdelijk) dorpshuis rijker

Cultuur

De bibliotheek, ZuidZorg, harmonie, Vestzaktheater, LEVgroep en Radio S&B zijn sinds afgelopen weekend gevestigd in het opgeknapte Vestzak. Daarmee is de facto Son en Breugel een dorpshuis rijker, zij het op tijdelijke basis.

Hoewel nog allerminst duidelijk is hoe het verder gaat met het MFA, is al wel begonnen met de renovatie van het gemeentehuis. Het gedeelte waar de bibliotheek en gemeentekantoren in zaten, is inmiddels al afgebroken. Daardoor was het nodig (tijdelijk) elders huisvesting te vinden voor de bibliotheek, dat werd dus een verbouwd Vestzaktheater.

Er zijn speciaal units geplaatst achter het Vestzak, ook de foyer is aangepast en is omgetoverd tot leeszaal. Dit in verband met het ruimte tekort. Een groot gedeelte van de verbouwingswerkzaamheden is door het klusteam van het Vestzaktheater gedaan. De kosten van de verbouwing bedragen €45.000, de huur van de units bedraagt €310.000, alles inbegrepen.

Vrijdag 15 december vond de officiële (her)opening plaats. Eef van Turnhout, de nieuwe wethouder, opende het nieuwe Vestzak, waarbij hij alle eer gaf aan zijn voorganger Robert Visser. Het is de bedoeling dat de partijen die onderdak gevonden hebben in het Vestzak voor de nodige reuring zorgen in ons dorp. Helaas was er niet veel animo voor de opening, zo'n 15 mensen waren aanwezig. Dat is jammer voor de moeite die gestoken is in het verbouwen van het Vestzak, maar vooral in de diverse activiteiten die georganiseerd waren om de opening luister te geven. Dat mocht het enthousiasme van de organisatie niet dempen, er was veel te zien en te beleven!

Zo konden radiomakers in spe een workshop volgen bij Radio S&B, was er een poëziebrunch in de bibliothek, en in de grote zaal konden kinderen van groep 8 leren jongleren.

De inwoners van Son en Breugel zullen de weg naar het vernieuwde Vestzak ongetwijfeld vinden. Het nieuwe dorpshuis (of MFA) zal nog even op zich laten wachten, in de tussentijd kunnen wij even vooruit!