Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Nieuwe eigenaar van Restaurant ’t Kleijn Geluck

Zakelijk

Son en Breugel - Per 1 januari a.s. komt Restaurant 't Kleijn Geluck in handen van een nieuwe jonge ondernemer. Rick Geven uit Son en Breugel neemt het restaurant over. Voor mij een reden om hem een bezoek te brengen en te kijken wie Rick Geven is en wat de plannen zijn met het restaurant.

Door: Hennie van Hagen

Rick is een oud-werknemer van 't Kleijn Geluck, het is niet vreemd dat hij het over gaat nemen. Op zijn 14e solliciteerde hij bij Richard, de vorige eigenaar en chef, als afwashulp. Rick werkte al snel mee in de keuken als kok. Het werd ook zijn eerste stage adres, ook bij restaurant de Gertruda Hoeve en het restaurant de Karpendonk Hoeve liep hij stage, voor zijn opleiding op de Rooie Pannen. Om na zijn studie meer ervaring op te doen, ging hij werken in Maastricht bij het bekende restaurant SOFA. 

Na een jaar besloot hij om naar Amerika te vertrekken waar hij een half jaar werkte in Hotel Restaurant Roosevelt in New Orleans. Hierna kwam hij terecht in Duitsland, in Neumagen-Dhron, het oudste wijndorp in Duitsland, aan de rivier de Moezel gelegen. Hier was Rick een jaar souschef van restaurant Lekker. Bij terugkeer in Nederland deed Rick meer ervaring op als kok bij het twee sterren Restaurant Boreas in Heeze, daarna bij restaurant Wynwood in Eindhoven. 

Rick vond het heel belangrijk om op verschillende plaatsen te werken vooral om ervaring op te doen, elk restaurant heeft zijn eigen stijl. Tijdens deze periode waren er al besprekingen gaande met de oude eigenaren van 't Kleijn Geluck, wat betreft een overname. Dat was een heel traject, de oude eigenaren wilden niet over een nacht ijs gaan om het restaurant aan vreemden over te doen. Ze wilden een toekomst waarbij persoonlijkheid en passie gewaarborgd bleven en Rick was geen vreemde, hij werd haast als familie beschouwd. 

Om een restaurant als 't Kleijn Geluck te runnen, komt meer bij kijken dan alleen koken voor de gasten. Ook leiding geven, financiële zaken, personeel, menu's samen stellen, inkopen e.d. is vereist. Daarom is hij gaan werken bij het City Hotel in Oss, waar hij als chef kok verantwoordelijk was voor de hele keuken van het hotel met twee verschillende restaurants. In september keerde Rick terug in 't Kleijn Geluck, om zich al voor te stellen aan de vaste gasten, zodat die niet per 1 januari verrast zouden worden door verschillende nieuwe gezichten, en om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Er zullen geen veranderingen plaats vinden in het concept van 't Kleijn Geluck, misschien hier een daar wat verfrissingen en een nieuwe menukaart. Mark Verbeek gaat de nieuwe sommelier worden en loopt net als Rick ook al een paar maanden mee om de gasten, maar ook de manier van werken in het restaurant te leren kennen. Ook belangrijk, Edwin Crins, die er al 12 jaar souschef is blijft!

Kortom: een jonge ondernemer met jonge medewerkers die er alles aan doen om 't Kleijn Geluck toegankelijk te maken voor jong en oud met een avondvullend programma. Volgend jaar bestaat het restaurant 25 jaar en daar zal zeker aandacht aan geschonken worden. Namens DeMooiSonenBreugelKrant wensen wij Rick en zijn team veel succes voor de toekomst!

Afbeelding