Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Al 12 ½ jaar 'the place to be': Henries Place

Zakelijk

Ik heb een zekere bewondering voor mensen, die het roer omgooien. Zeker als ze dat 'op latere leeftijd' doen, zoals dat zo mooi heet. Helemaal opnieuw beginnen, alles zelf moeten ontdekken en leren, het is niet niks, ongeacht hoe oud je bent. Er dan een succes van te maken is een hele prestatie! Ik sprak met Henri van den Oever, op 14 december a.s. 12 ½ jaar eigenaar en uitbater van Henries Place, aan de Nieuwstraat 46 in Son.

Door: Lucas van As

Zo'n 13 jaar geleden werkte Henri voor Schuitema, bij de technische dienst. Henri wilde graag voor zichzelf beginnen, hij was op zoek toen de mogelijkheid op zijn pad kwam om het cafetaria aan de Nieuwstraat over te nemen. Het was de tijd net na de aanleg van de A50 en de aanpassingen aan de Nieuwstraat, het was het goede moment om in te stappen.

'Ik heb de zaak helemaal verbouwd', zegt Henri. 'Nieuwe plafonds, het stucwerk, de oven werd verplaatst naar achteren zodat er meer zitplaatsen kwamen'. Vroeger was het vooral afhalen waar het cafetaria het van moest hebben, met de extra zitplaatsen werd ook de mogelijkheid gecreëerd om gezellig te blijven eten.

'Het was echt een sprong in het diepe', vervolgt Henri. 'Ik had geen ervaring in de horeca. Gelukkig waren twee vaste personeelsleden gebleven, daar heb ik veel aan gehad.' Al voor hij zijn 'place' begon, had Henri affiniteit met de horeca, maar de hulp van zijn personeelsleden was onontbeerlijk.

Hard werken

Op het moment dat Henri begon, was net de Sonse kermis bezig. Het was hard werken, alle bestellingen onthouden, op het juiste moment bereiden, het was wennen! Er komt meer bij kijken dan alleen friet bakken, als het gaat om het runnen van een cafetaria.

Goede kwaliteit snacks, dat is waar Henri voor gaat. Zijn specialiteit is Sons Gras, mensen komen van heinde en verre naar Henries Place voor deze lekkernij. Het zijn hele dunne frietjes, met iets van vlees erbij. Dat is Henri's 'signature dish', het is mooi om zelf iets te verzinnen, er een eigen draai aan te geven. Het is met recht iets waar Henri trots op mag zijn!

Hoewel Henri bij toeval in een cafetaria terecht is gekomen, denkt hij dat hij anders wel iets soortgelijks was gaan doen. In elk geval heeft hij het nog steeds naar zijn zin! Het is de combinatie van kok en gastheer zijn, die Henri aanspreekt.asten krijgen is lastig genoeg, ze houden is nóg moeilijker. Kwaliteit speelt daarbij een essentiële rol, niet alleen als het gaat om de kwaliteit van de producten maar ook om de snelheid van de service. 'Mensen komen even snel een frietje halen', vertelt Henri. 'Soms bellen ze om hun bestelling door te geven, dan spreken we een tijd af wanneer het klaar zal zijn'. Dat voorkomt problemen, doordat geen discussie mogelijk is.

Met goede hulp

Het gaat altijd snel, mensen houden niet van wachten. 's Middags en 's avonds, als de drukte op zijn top is, is Henri er zelf altijd bij. Vaak bijgestaan door zijn kinderen, Milou, Jorg en Lieke, die alle drie vanaf hun 14e regelmatig bijspringen in de zaak en dat nog doen, al wonen ze in het geval van Milou al op zichzelf en hebben ze een eigen baan of opleiding. Bijzondere dank is Henri ook aan zijn altijd vriendelijke en enthousiaste personeel verschuldigd, dat iedere bestelling snel en vakkundig verwerkt.

Klantenbinding, en sociale contacten. Dat maakt het ook leuk. Soms gaan mensen met koude friet naar buiten, niet omdat de friet te vroeg klaar was, maar omdat het zo gezellig is.

Een logische vraag, zo dacht ik althans, is wat Henri's ambitie is. De 20 jaar volmaken, klinkt het gedecideerd. 'Dat gaat gewoon lukken!', zegt Henri.

'Ik doe iets goed, de zaak zit altijd vol. En de bakjes friet zijn altijd leeg!'

Om het jubileum extra luister te geven, geeft Henri bijzondere speelkaarten weg bij besteding van €10,- of meer.

DeMooiSonenBruegelKrant wenst Henri veel succes!

Henries Place wenst u fijne feestdagen en gezond 2018!

Openingstijden Henries Place tijdens de Feestdagen:

Kerstavond tot 19.00 uur geopend

Eerste en Tweede Kerstdag gesloten

1 januari gesloten

Afbeelding
Ingezonden 14 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 18 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 19 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 20 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen 21 uur geleden Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel
Repaircafé
Algemeen 22 uur geleden Meer mogelijk bij het Repaircafé