Afbeelding

Collecteert u mee voor de Hersenstichting?

Ingezonden

Van 29 januari tot en met 3 februari 2018 wordt de Hersenstichtingcollecte weer gehouden. Voor deze collecte is de Hersenstichting op zoek naar collectanten. De Hersenstichting zet zich in voor mensen met een hersenaandoening en dat zijn er heel veel. Vrijwel iedereen krijgt ooit te maken met een hersenaandoening. Hieronder vallen onder meer beroerte, dementie, autisme, hersentumor, de ziekte van Parkinson en ADHD. Er komen per jaar 160.000 mensen met een hersenziekte bij. Bijna een half miljoen mensen kampen met blijvende ernstige gevolgen.

Daarom vragen wij uw hulp tijdens de collecteweek. U kunt zelf aangeven in welke straten en hoeveel uur u wilt lopen. Wat u ook doet, u helpt uw medemens ermee. Een paar uurtjes collecteren voor al deze mensen: het is een kleine moeite voor een groot effect.
U kunt zich opgeven bij de collecteorganisatoren. Voor Son is dat Peter van Ipenburg, telefoon 06-10232476. De organisator voor Breugel is Piet Heidema, telefoon (0499) 471176. U kunt zich ook aanmelden als collectant bij het hoofdkantoor van de Hersenstichting in Den Haag, 070-360 4816 of via www.hersenstichting.nl.