Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Vrienden vervullen wensen van bewoners Berkenstaete

Algemeen

Son en Breugel - Al vroeg in december net na Sinterklaas stond er al een prachtige kerstboom in het Atrium van Berkenstaete in Son en Breugel. Niet zomaar een kerstboom maar een echte wenskerstboom.
De boom was door Hans van de Laar, kerstbomen kweker uit Son en Breugel geschonken aan de Vrienden van Berkenstaete.

Door:  Adrie Neervoort

De wensboom was nog leeg en zonder enige versiering, maar de bewoners van Berkenstaete mochten de boom aankleden door middel van kerstballen voorzien van een wens.
Geen grote wensen maar een kleine wens met een groot gevolg. De Vrienden van Berkenstaete kunnen namelijk sinds kort gebruik maken van een heuse bus om bewoners van Berkenstaete mee te vervoeren. De bus is beschikbaar gesteld door Metafa en Trendycars. Zo wordt de bus nu al regelmatig gebruikt voor uitstapjes met de bewoners. Maar de vrienden van Berkenstaete vroegen zich af "waar zou een bewoner van Berkenstaete naar toe willen met de bus". Deze wens kon dus in de wensboom worden gehangen.

Op woensdag 20 december was het zover, op een zeer feestelijke middag maakte de vrienden van Berkenstaete bekend welke wensen in vervulling zouden gaan.

Een groot deel van de bewoners had zich verzameld in het Atrium waar ook de Kerstman aanwezig was. Hij kwam niet alleen maar had ook bekende gasten uit Son en Breugel meegenomen. 
Aris Weel  en Annelies Hilgerdenaar  zongen prachtige kerstliedjes die spontaan door het publiek werden meegezongen. En meester-verteller in het Brabants dialect Ad Louwers bracht de aanwezigen terug in de tijd dat kerst allemaal begon met verhalen met een knipoog.

Onder het genoot van een drankje en een hapje, geserveerd door heel veel vrijwilligers genoten de bewoners van de middag. Natuurlijk was het bekend maken welke wensen uitgevoerd zouden worden het hoogte punt van de middag. De spanning was voelbaar toen de kerstman begon met het voorlezen van de wensen. Waar zou de bus naar toe moeten gaan? Ook nu bleek weer dat een wens klein kan zijn maar voor degene die het wenst van enorme betekenis is. Nee, geen uitstapje naar Spanje of Parijs maar een bezoek aan het klompenmuseum en het Boshuys waren onder andere de wensen waar om gevraagd werd.

De wensen zullen op termijn en in overleg door De Vrienden van Berkenstaete worden uitgevoerd. Maar ook zij waarvan de wens niet in vervulling ging werden niet vergeten deze middag zo werden er kerststerren uitgedeeld, beschikbaar gesteld door bloemsierkunst Le Soleil . En kregen alle aanwezigen een heerlijke cake.

De Vrienden van Berkenstaete  hadden er met de hulp van het personeel en stagiares van Berkenstate en veel vrijwilligers, een geweldige maar ook bijzonder middag van gemaakt.

In 2018 vieren de Vrienden van Berkenstaete een jubileum, meer daarover in onze uitgaves van  2018.
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding