Afbeelding

Bestuursrechter doet uitspraak over sloop kerk

Politiek

De Werkgroep 'vraag zoekt antwoord' uit Son en Breugel heeft bij de bestuursrechter een verzoek tot voorlopige voorziening ingediend.

Door: Adrie Neervoort

Hierbij heeft een persoon, organisatie of instelling de mogelijkheid om een door een bestuursorgaan genomen besluit dat in werking treedt voorlopig ongedaan te maken door middel van een spoedprocedure bij de voorzieningenrechter. 

Vraag zoekt antwoord heeft dit gedaan om de sloop van de Petrus Bandenkerk alsnog te voorkomen. Het toekennen van deze voorlopige voorziening kan alleen wanneer kan worden aangetoond dat er spoed bij is en een uitspraak dus noodzakelijk is om een onomkeerbare situatie te voorkomen. Ook moet er ook tegelijkertijd een bezwaarschriftprocedure zijn opgestart die nog niet is voltooid of een beroepschrift zijn ingediend tegen een besluit op een bezwaar.
Of dit allemaal zo is en of de aanvraag hieraan voldoet is bij de redactie niet bekent. De uitspraak over het wel of niet toekennen van de voorlopige voorziening zal gebeuren op 11 januari. Deze datum kan nog wijzigen.

Tot de tijd dat er nog geen uitspraak hierover is mogen er geen sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd aan de Petrus Bandenkerk, wel mogen spullen zoals banken, stoelen en andere zaken uit de kerk worden verwijderd. Of deze vertraging gevolgen heeft voor de opleveringsdatum van de grond onder de kerk aan de gemeente Son en Breugel is niet bekend. De Heilige Oda Parochie, eigenaar van de Petrus Banden Kerk was niet bereikbaar voor een reactie.