Afbeelding

IVN Doorstap & snertwandeling rond Bokt en Esp

Verenigingen

Son en Breugel - De winter heeft zich al even laten zien, maar midden januari kan het zo maar koud, wit en guur weer zijn, of gewoon nat of lekker droog wandelweer. Maar het is dan zeker tijd voor stevige snert na een net zo'n stevige wandeling rond Bokt en Esp.

We verzamelen tussen 13:15 uur en 13.30 uur bij restaurant de Sonse Jachthaven aan het Wilhelminakanaal. Je kunt daar meteen opgeven of je na de wandeling een bord goed gevulde snert wilt, of een andere zelfgemaakte soep.

Afhankelijk van de droogte of de modder gaan we een deel van de wandeling door drassig natuurgebied langs de Dommel, of we nemen grotendeels de verharde boerenweg. Of er is de keuze tussen beide, waarbij u dan of de natte of de minder natte route neemt. Neem in ieder geval stevige wandelschoenen of laarzen mee, want ervaring leert dat het modderig en drassig kan zijn in die periode! Zeker als de mooie route langs de Dommel begaanbaar is en je besluit om die route te volgen.
Bij terugkomst staat de snert (of andere soep) klaar bij de Sonse Jachthaven. Consumpties zijn op eigen kosten (de snert ca. € 6,50 voor een grote kop, andere soepen ca. € 5,00 maar check de menukaart ter plekke). De wandeling zelf is gratis.

Het is prettig voor de logistiek als je een paar dagen van tevoren een mailtje stuurt als je mee wilt lopen. Maar mocht je vergeten zijn te mailen, dan ben je nog steeds welkom.
Honden (ook aangelijnd) mogen niet mee.
Starttijd: Zondag 14 januari, 13:30 uur
Startpunt: Sonse Jachthaven
Kanaaldijk Zuid 2
5691 NL Son en Breugel
Deelname: gratis (soep en andere consumpties voor eigen rekening!)
Meer informatie + aanmelden (gewenst): Roland Mathijssen wandelen@ivn-senb.nl