Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Heropening Groenevelt Motoren Ekkersrijt zeer succesvol

Zakelijk

Al meer dan 45 jaar de favoriete motorzaak van de regio Eindhoven. Na de waterschade deze winter bij Groenevelt Motoren op Ekkersrijt moest na 45 jaar de beslissing genomen worden, verhuizen of renoveren.

Rob besloot het mooie Son niet de rug toe te keren maar de winkel te renoveren. Hij ziet toekomst in Ekkersrijt. Ze hadden naar eigen zeggen al een leuke winkel, maar Rob en Ardy van Groenevelt Motoren besloten toch hun zaak een nieuwe metamorfose te geven. Door nieuwe, moderne elementen spreekt het in onze ogen de jonge consument meer aan. Begin januari ging de renovering van start. "De motorzaak bestaat 45 jaar, dus een frisse wind was hard nodig", zegt Rob Groenevelt.

Tijdens de renovering creëerde men een motorkleding outlet hoek en starte men een waterschade en verbouwings uitverkoop. Bij het ontwerpen van de nieuwe indeling werd besloten om magazijnruimte te gaan gebruiken als winkelruimte. Dit betekende dat er muren verzet zouden worden en een nieuw indeling plaats vond. Het personeel is de afgelopen weken druk geweest met het opnieuw schilderen en het leggen van vloerbedekking. Nu is de indeling overzichtelijker en de producten komen beter tot hun recht. Het resultaat is een vernieuwde, frisse winkel met meer winkeloppervlakte. "Nu is onze winkel niet meer te herkennen. Door het ontstaan van een grote ruimte met wandelpad is er een schitterende leuke winkel ontstaan. De wanden en de vloer hebben de afgelopen maand een flinke opknapbeurt gekregen". "Heel veel enthousiaste reacties mochten wij persoonlijk en online al in ontvangst nemen. We richten ons niet alleen op verkoop, maar ook op beleving." Behalve de inrichting verandert er niks, zegt hij. Het ruime assortiment en de vriendelijke service blijven zoals men van de motorzaak gewend is. De koffietafel blijft het centrale punt in de zaak. De motorzaak heeft ontmoetingsfunctie, daar zijn wij blij mee.''


Als er iets is waar elke zaak van doordrongen is, dan is het dat succes valt en staat met de gunst van de klant. "Een klant krijgen is niet moeilijk", aldus Rob van Groenevelt Motoren, "maar een klant vasthouden is een kunst. Dat valt of staat met kwaliteit en service". Deze twee thema's staan dan ook centraal bij Groenevelt Motoren, dat al ruim 45 jaar het favoriete adres is van de motorrijders in de regio Eindhoven. En dat is niet alleen vanwege de uitstekende service, maar ook door het brede assortiment, wat voor het motorseizoen zal worden uitgebreid. Ook zal er Gore Tex motorkleding van het hogere segment te verkrijgen zijn en een grote techniek wand is ingericht.

Vrijdagavond 2 maart, na de motorbeurs Utrecht, is de officiele heropening met hapjes, drankjes en diverse aanbiedingen. Bij de heropening horen ook nieuwe openingstijden. ,,In het motorseizoen zijn wij voortaan op maandag geopend van 13.00 tot 18.00 uur,want je moet meegaan met de tijd en daar hoort open-zijn volgens ons bij. Het is een service voor de klanten'', aldus Rob.