Afbeelding

Bouwen met een hart in het centrum van Son

Zakelijk

Donderdag 18 januari was er een informatieavond nieuwbouwproject 'Hartje Son", met maar liefst 150 bezoekers. Het 'Hartje Son' is een bijzonder nieuwbouwproject in het hart van Son en Breugel, gelegen op de hoek Wilhelminalaan/Nieuwstraat. Woonveste gaat samen met Bouwbedrijf Wagemakers B.V. het project realiseren, dat zal bestaan uit 300 m2 commerciële ruimte met daarboven acht appartementen, en verder vier patiobungalows, één vrijstaande woning en drie stadswoningen.

Door: Adrie Neervoort

Woonveste is het bedrijf van Mark Jansen en Maarten Plasmans, zij wonen met hun gezin allebei in Son en Breugel. Daarom zijn ze ook heel trots dat zij dit project op de hoek van de Nieuwstraat/Wilhelminalaan in Son en Breugel samen met Bouwbedrijf Wagemakers B.V. mogen uitvoeren.

Tijd voor een gesprek met een van deze jonge directeuren: Maarten Plasmans (40 jaar). Maarten Plasman is als projectontwikkelaar natuurlijk vanaf het prille begin betrokken bij het project.
Maarten Plasmans, geboren en getogen in Son en Breugel, na zijn studie aan de HTS in Utrecht is Maarten direct aan de slag gegaan in de projectontwikkeling, zijn eerste baan was bij Van Stiphout projectontwikkeling te Sint Oedenrode.

Daar heeft hij zoals hijzelf zegt het vak geleerd van Gerard van Stiphout door zijn contacten met andere bouwers en projectontwikkelaars is zijn kennis vergroot. Woonveste is een "no nonsens" bedrijf. Dat met een team van 20 vaste werknemers mooie projecten realiseert.
Inmiddels heeft Woonveste al een aantal projecten in Son en Breugel lopen, of op de planning staan. Voor Maarten geeft het bouwen in je eigen dorp een extra dimensie aan een opdracht.
"Het ontwerp van project Hartje Son is gemaakt door Arjen Weijer eveneens een dorpsgenoot.
Het ontwerp heeft is zeer divers qua detaillering en past uitstekend in de omgeving, dit project zal het kruispunt afmaken want de overige 3 hoeken zijn net voor de crisis gerealiseerd.
Maarten wijst mij op de details zoals het verspringen van de voorgevels aan de zijde van de Nieuwstraat. En het gebruik van diverse kleuren stenen en stucvlakken, zodat het gebouw minder massaal oogt. Passend in een dorpse omgeving. Maar ook de afwerking is niet standaard. De diversiteit van de gebouwen valt wel direct op.

Bij de ontwikkeling speelt natuurlijk niet alleen de gedachte van de projectontwikkelaar een grote rol. Ook de kaders die de gemeente meegeeft bepalen mede de uiteindelijke vorm en formaat van het gebouw. Maarten heeft bewust gekozen voor een combinatie van hoog en laagbouw.
Zo zijn er in het project stadswoningen, appartementen, bungalows en een vrijstaande woning ontstaan.

Daar waar een ander gekozen had voor een appartementengebouw op het gehele terrein, heeft Maarten hier bewust niet voor gekozen. Daardoor kun je wel spreken van een bijzonder en uniek project waar verschillende woonbehoeftes zijn ingevuld.
In het gesprek met Maarten Plasman blijkt dat hij een gedreven projectontwikkelaar is maar niet ten koste van alles. "Ik voel mij daarom erg thuis bij de onderneming die ik samen met Mark Jansen heb opgericht. Want Woonveste is misschien een jonge en snelgroeiende onderneming. Maar groei is niet het doel van onze onderneming, continuïteit is dat wel.

Maarten Plasmans