(foto: Annemieke van Tinteren)
(foto: Annemieke van Tinteren) Foto: Annemieke van Tinteren

Ik brul dus ik Ben lezing in het Vestzak in Son & Breugel.

Algemeen

Son en Breugel - Uw Bibliotheek heeft als taak om met een programmering van genuanceerde en gefundeerde informatie, het maatschappelijk debat aan te jagen. In dat kader heeft Bibliotheek Dommeldal de filosoof/classicus en journalist Peter Wierenga uitgenodigd voor een lezing in het Vestzak in Son en Breugel. Op woensdagavond 28 februari. Van 20.30-22.00uur. U bent welkom in de Grote Zaal vanaf 20.00 uur

Is Donald Trump een fascist in wording of alleen maar een politicus die de legitieme grieven van Joe Sixpack op eigenzinnige wijze verwoordt?
Hoe gevaarlijk is de Duitse AFD ?
Zijn er ook populisten in Afrika en Azië?
Wat is het verschil tussen links populisme en rechts populisme?
En, niet te vergeten, is er ook een relatie tussen de opkomst van mannelijke en vrouwelijke brullers op de apenrots, en de filosofie?

Peter Wierenga is classicus en freelance journalist, onder meer voor de Volkskrant. Hij schrijft over de Nederlandse Politieke cultuur en geopolitieke vraagstukken. Hij heeft dan ook filosofen, schrijvers en journalisten over de hele wereld geïnterviewd, over dit fenomeen en om te zien wat het eigenlijk betekent voor de democratische rechtstaat. Die interviews heeft hij gebundeld in het boek "Ik Brul dus ik ben" dat in november 2017 verscheen. Dankzij de verschillende achtergronden ontstaat een fascinerend palet van inzichten over uiteenlopende onderwerpen, zoals de vluchtelingencrisis, euroscepsis, protectionisme, de islam en het postmodernisme. Het boek laat de lezer een stapje terug doen, in een wereld die gedomineerd wordt door snelle meningen, nepnieuws en polarisatie. Bekende populisten als Trump, Wilders, Le Pen, Viktor Orban en Narendra Modi komen in een ander daglicht te staan.

Kaartjes voor deze lezing kosten € 5,= en zijn te bestellen via www.bibliotheekdommeldal.nl, klik op agenda en kaartjes. Bibliotheekleden krijgen, op vertoon van een geldige pas, € 2,= korting (per pas).

Afbeelding