Afbeelding
Foto: Pixabay.com

Ondernemersprijs Oost-Groningen met een Sons tintje

Zakelijk

Son en Breugel/Winschoten/Scheemda – Het zadenveredelingsbedrijf Vandinter Semo is woensdagavond in Winschoten uitgeroepen tot winnaar van de Ondernemersprijs Oost-Groningen 2018. Vandinter Semo was genomineerd samen met Oldambt Meubelen en Syntera uit Winschoten. De ondernemersprijs werd in ontvangst genomen door directeur en inwoner van Son en Breugel, Bert-Jan van Dinter.

Het bedrijf uit Scheemda ontving de bronzen award 'De Gouden Toekomst' uit handen van juryvoorzitter Karel Groen. "Bij Vandinter Semo zijn we niet dagelijks in de weer om prijzen te winnen", aldus Van Dinter. "Toch is het prettig als het goede werk dat je samen met alle medewerkers verricht, opvalt en wordt erkend". "Een dank je wel voor onze medewerkers is dan ook wel verdiend", aldus de directeur.

In 1914 startte Zwaan en De Wiljes in het Groningse Scheemda een bedrijf in zaadteelt en de handel in zaad. Ruim 100 jaar later is het bedrijf bekend als Vandinter Semo en uitgegroeid tot een betekenisvol producent en verwerker van zaaizaad in Nederland en ver daarbuiten. En hoewel zaadteelt en zaadhandel nog altijd een belangrijke kernactiviteit is van Vandinter Semo, is het aanbod uitgebreid met zaadschoning, zaadcoating en zaadverpakking. Bovendien heeft Vandinter Semo een unieke reputatie opgebouwd als kweekbedrijf voor cruciferen.