Roni de Leijer met Ac Milan S, winnares bij de rubriek eigen paarden
Roni de Leijer met Ac Milan S, winnares bij de rubriek eigen paarden

Nieuwe combinaties scoren bij dressuurwedstrijd Sonniushof

Sport

Son en Breugel - Op zaterdag 3 en zondag 4 maart werd weer een dressuurwedstrijd georganiseerd bij Manege Sonniushof. Op zaterdag waren het nieuwe combinaties die de verschillende proeven wisten te winnen, op zondag waren de zusjes Van der Heijden en de zusjes Wittens zeer sterk.

Bij de klasse voor eigen pony's startte Debbie Kusters voor de eerste keer met Woudzicht's Levi, de pony van de familie Beekers die pas enkele weken op de manege staat. De eerste wedstrijd van deze nieuwe combinatie wisten zij direct te winnen met 202 punten. Meike van Diesen met Easter en Lenny Baats met Jenny eindigden als nummer 2 en 3.
De klasse voor eigen paarden werd eveneens gewonnen door een nieuwe combinatie. Na al succesvol te zijn geweest in de ponytijd is Roni de Leijer ook bij de paarden een concurrent om rekening mee te houden. Met Ac Milan S won zij haar debuut bij de paarden met de hoogste score van het weekend, 205 punten. Lisa Schreurs werd met Dante di Cadore tweede. De jury noemde ook haar een combinatie met veel potentie. Op de derde plaats volgde Danique Raaijmakers met Wilona Bell.

Bij de rubriek manegepaarden was het Esly Franken die op zaterdag zelf nog besloot mee te doen aan de wedstrijd. Dat bleek een goede keuze, want met Whitesocks S won zij de rubriek. Danielle Belmer werd tweede met Rossi S en Lindsay van de Laar, die op het laatste moment van paard moest wisselen, wist met dit voor haar vreemde paard, Evita S, toch naar een mooie derde plaats te rijden.
Zondag begon de dag met de kleinste Bixie-ruiters die, soms samen met hun ouders, hun beste beentje voor zetten bij hun dressuurproeven en allemaal met een mooie medaille naar huis gingen.

Na de Bixie was het de beurt aan de ruiters tot 16 jaar die op een paard rijden. De zusjes van der Heijden waren niet te kloppen. Jongste zus Pleun won deze keer met de eigenwijze Haflinger Bart met maar 1 puntje meer dan haar zus Jeske op Unicum S.
De rubriek manegepony's werd gewonnen door Iris Wittens op Summy, die een zeer nette proef reed en beloond werd met 190 punten. Zusje Nienke Wittens werd derde met Bambi S. Liz van Kemenade werd knap tweede met Pyrra en plaatste zich hiermee tussen de zusjes Wittens in. Britt Kuperus, Sophie van Alphen en Jolie Balde wisten de overige prijzen mee naar huis te nemen in deze grote rubriek van 20 deelnemers.