Afbeelding

Jansen zet luchttransport met Antonov in voor een productiefabriek van Legioblock®

Zakelijk

Son en Breugel - De Legioblocken van A. Jansen B.V. uit Son zullen vanaf mei dit jaar gaan dienen als een beschermingswand op een NATO basis in het Midden-Oosten. De opdracht die vanuit het Duitse ministerie van Buitenlandse zaken wordt verstrekt, is een veelomvattend project met een gedegen voorbereiding. Door het zware gewicht is een luchttransport van de betonblokken niet mogelijk, er is daarom gekeken naar een alternatieve oplossing. Een indrukwekkend transport met een Antonov vliegtuig voor de mobiele Legioblock fabriek.

Gehele productie op transport
De hele productie wordt met lokale grondstoffen en cement op locatie verzorgd. Daarvoor zijn onder andere een 40-tal mallen (voor het vervaardigen van de blokken), een mobiele betoncentrale op een vrachtwagenchassis, een silo en zes 20 ft containers aangeschaft. Op 19 maart wordt het totale equipment met een gewicht van circa 90 ton met een Antonov vanaf Luik Airport vervoerd. In één grote colonne van zes vrachtwagens wordt het eerste deel van de reis van Son naar Luik gestart. Vanaf Luik zal Antonov Airlines vervolgens het transport naar de eindlocatie verzorgen.

Productie en opbouw op locatie
Op locatie wordt de productie van de Legioblocken onder leiding van een uitvoerder van A. Jansen B.V. opgestart met lokale medewerkers. Hierdoor is het mogelijk om in een tijdsbestek van minder dan drie maanden de 400 meter lange wand te produceren. Deze muur van stapelbare betonnen Legioblocken wordt opgebouwd uit circa 1000 blokken en uitgevoerd met een speciale fundering.

Versterkte muren
Doordat de basis in een aardbevingsgebied ligt, zijn extra versterkte muren een vereiste. Om dit te realiseren zijn door Jansen maatregelen getroffen. De Legioblocken worden op een gestorte funderingsstrook geplaatst. Daarnaast zullen stalen trekstangen die bevestigd worden aan stalen ankerschoenen, die in de fundering worden gestort, gaan zorgen voor een aardbeving bestendige wand.

Het Legioblock® bouwsysteem
Legioblock® is een flexibel bouwsysteem van stapelbare betonblokken waarmee bijna iedere gewenste oplossing kan worden gebouwd. Legioblock is snel te plaatsen en stapelen zonder cement of bevestigingsmateriaal, waardoor het geschikt is voor zowel tijdelijke als permanente constructies. De betonblokken zijn geschikt voor toepassingen zoals keerwanden, opslagboxen, sleufsilo's, zoutloodsen en industriehallen.
Legioblocken zijn gecertificeerd door KIWA en hebben een CE-certificering. Een Legioblock is kostenefficiënt, van hoogstaande kwaliteit en bewezen betrouwbaar, en heeft bovendien uitstekende geluid- en brandwerende eigenschappen.