Afbeelding

Slipjacht in Son en Breugel

Algemeen

Sinds vier jaar organiseert vereniging "Triple B Hunt" een slipjacht in Son en Breugel.
De laatste twee jaar is hiervoor de samenwerking met manege Sonniushof van de familie van Dienst geïntensiveerd maar wat houdt zo'n slipjacht nu werkelijk in?

Slipjagen achter een meute is een traditie, die zijn oorsprong kent in Frankrijk, maar de slipjachten van de Triple B Hunt lijken het meest op de traditionele Engelse vossenjacht (Fox hunt).
Omdat in de loop der jaren in steeds meer landen de jacht met de meute op levend wild werd verboden, is er een alternatief ontstaan waarbij de vos werd vervangen door een geurspoor; de slipjacht. De honden zoeken en volgen het geurspoor, dat voorafgaand aan de jacht wordt getrokken door de sliptrekker. Dit kan zowel te voet als te paard.
De meute foxhounds die meedoen aan de jacht worden als sinds de late puppytijd getraind om de juiste conditie te krijgen en te behouden voor deelname aan de jacht. Daarnaast worden ze ook getraind op een vossengeur. Onder leiding van Master-Huntsman: Björn van Vlerken en zijn Whipper-ins begeven de honden zich door de velden gevolgd door de ruiters.

Hoe zit een dag in elkaar?
Met een hartelijk ontvangst op vrijdag 23 maart vanaf 11.30 uur worden de ruiters en volgers ontvangen in de foyer van de manege van de familie van Diest. Na deze ontvangst wordt er vanaf 13 uur in de middag een drankje genuttigd uit de zogeheten 'Stirrup-cup'. Dit zorgt voor verbroedering en temt de laatste zenuwen bij de onervaren ruiters. Vervolgens zal de route zich vervolgen richting de Hoogstraat, Sloef, Ockhuizenweg en weer terug naar de Sonniuswijk. Na afloop van de slipjacht vindt de zogenaamde 'kill' plaats. De honden krijgen een schoongewassen koeienpens als beloning voor het jagen. De ruiters zullen hun paarden verzorgen en gezamenlijk nagenieten van een heerlijke dag tijdens het 'Jachtmaal'

Geïnteresseerde ruiters die willen deelnemen kunnen zich voorafgaand melden via office@triplebhunt.com waarbij een capgeld a 70 euro voldaan zal worden op de dag zelf. Indien men met de auto wilt volgen is hier een route voor uitgezet onder begeleiding. Aanmelden hiervoor kan via hetzelfde mailadres of via de familie van Diest.