Afbeelding

Multinationale oefening met tankervliegtuigen vanaf vliegbasis Eindhoven

Algemeen

Son en Breugel/Eindhoven - Tankervliegtuigen uit Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland en de Verenigde Staten trainen van maandag 9 april tot en met vrijdag 20 april gezamenlijk vanaf vliegbasis Eindhoven voor de European Air-to-air Refueling Training (EART). Jachtvliegtuigen die deelnemen aan de internationale vliegoefening Frisian Flag, die gelijktijdig vanaf vliegbasis Leeuwarden plaatsvindt, worden door deze tankervliegtuigen in de lucht voorzien van brandstof.

De tankervliegtuigen zijn geschikt om met elkaar verschillende soorten vliegtuigen in de lucht te voorzien van brandstof. Training met internationale partners is noodzakelijk omdat daadwerkelijke inzet ook vaak in internationaal verband plaatsvindt. Door de European Air-to-air Refueling Training tijdens Frisian Flag te houden, krijgen de vliegtuigbemanningen de kans om in uiteenlopende scenario's en in internationaal verband te trainen. Daarnaast staat EART in het teken van de uitwisseling van kennis en ervaringen tussen de bemanningen en logistiek personeel.

Bijdrage aan strijd tegen ISIS

Het afgelopen jaar hebben meerdere detachementen van vliegbasis Eindhoven, met een KDC-10 tankervliegtuig en C-130 transportvliegtuig, deelgenomen aan Operation Inherent Resolve (OIR) boven Irak en Oost-Syrië. In totaal heeft de KDC-10 meer dan 5 miljoen liter brandstof afgegeven aan vliegtuigen van de anti-ISIS-coalitie.
Jachtvliegtuigen zijn in het missiegebied veelal afhankelijk van tankervliegtuigen. Inzet van deze vliegende 'tankstations' verlengt de missieduur van vliegtuigen en verhoogt daarmee het rendement van de missie. Tijdens OIR heeft de Nederlandse KDC-10 het belang van deze niche capaciteit onderstreept.

Afbeelding
Ingezonden 6 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 16 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 20 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 21 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 22 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen 23 uur geleden Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel