Afbeelding
Foto: Wil Feijen

25 jaar Kleijn Geluck: dat moet gevierd worden!

Zakelijk

Son en Breugel - 28 maart a.s. is het 25 jaar geleden dat Lou Paardekooper en zijn vrouw Mieke restaurant 't Kleijn Geluck begonnen. Sinds januari is het restaurant overgenomen door Rick Geven, die het overnam van Astrid, de dochter van Lou en Mieke, haar man Richard Jacobs en hun partner Ruud. Dat moet gevierd worden, vindt Rick, dat was aanleiding voor mij om eens met Rick te gaan praten.

Door: Lucas van As

Van 28 maart tot en met 2 april biedt 't Kleijn Geluck een speciaal feest arrangement aan. 's Avonds bestaat dat uit een zesgangenmenu van € 75,25 (inclusief wijn arrangement, een glas bijpassende wijn per gang). Ook is het restaurant gedurende deze periode elke dag open voor de lunch, het lunchmenu bestaat uit vier gangen en kost € 39,25. Bij het lunchmenu zit geen wijnarrangement inbegrepen.

Het menu is een combinatie van oud en nieuw, de ene helft zijn gerechten uit de begintijd van het restaurant, zoals ze destijds op de kaart stonden. Het zijn de echte, originele recepten van Lou Paardekooper zelf! De andere gerechten zijn 'nieuw', het zijn gerechten van Rick zelf. Het is de perfecte manier om het jubileum niet ongemerkt voorbij te laten gaan en tegelijkertijd de nieuwe eigenaar aan Son en Breugel te presenteren!

Een dank naar alle gasten
Rick wil graag de gasten, die van oudsher naar 't Kleijn Geluck komen, weer verwelkomen. Ook nieuwe gasten zijn van harte welkom! Het is ook Ricks bedoeling met deze actie om zijn dank uit te spreken naar alle gasten, die de afgelopen 25 jaar zijn geweest of die nog gaan komen, zonder wie het restaurant niet kan bestaan. Daarom nodigt Rick iedereen uit om gebruik te maken van het feestarrangement!

Om het een en ander extra luister bij te zetten, zullen de 'oude' gerechten op het 'oude' servies geserveerd worden, zoals het in de begintijd was. De 'nieuwe' gerechten zullen op 'nieuw' servies geserveerd worden, ze worden ook op een nieuwe manier gepresenteerd. In de moderne keuken is meer aandacht voor presentatie en de manier waarop een gerecht het best tot zijn recht komt. Als een gerecht bijvoorbeeld uit verschillende lagen bestaat, wordt gekeken hoe die lagen opgebouwd kunnen worden zodat de smaak en textuur het beste tot hun recht komen.

Een terugblik
Het is een handreiking naar het verleden, deze feestweek. Het is een blijk van waardering dat het restaurant 25 jaar heeft mogen bestaan, een terugblik op waar 't Kleijn Geluck vandaan komt. Gasten die van oudsher bij het restaurant komen, zien nieuwe gerechten, het wordt een nieuwe beleving! De oude gerechten brengen verhalen van vroeger boven, het zal een feest van herkenning zijn. Tevens is de blik op de toekomst gericht.

't Kleijn Geluck was een beetje de huiskamer van Son, Rick wil dat voortzetten. 't Kleijn Geluck wil een gelegenheid zijn waar mensen de avond op aangename, culinaire wijze doorbrengen.