Mr. dr. Gaby van den Biggelaar
Mr. dr. Gaby van den Biggelaar

Wie is Gaby van den Biggelaar informateur in Son en Breugel

Politiek

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 29 maart keerde Dorpsbelang zich tegen de benoeming van informateur Gaby van den Biggelaar.

Volgens Dorpsbelang was er een schijn van belangenverstrengeling ontstaan. Dit omdat van den Biggelaar al eerder met de gemeente Son en Breugel had samengewerkt onder ander om de integriteitstoetsen af te nemen.

Maar wie is Gaby van den Biggelaar eigenlijk?
Gaby van den Biggelaar, is benoemd als informateur in Son en Breugel. Zij gaat op voorspraak van verkiezingswinnaar Dorpsvisie verkennen welke partijen het beste samen een coalitie kunnen vormen. Dit doet zij door partijen te zoeken in de raad die in staat zijn een stabiele coalitie te vormen die in lijn is met de verkiezingsuitslag.

Door: Arjen Strik

Gaby van den Biggelaar was voormalig PvdA-fractievoorzitter in de Eindhovense gemeenteraad en heeft nu een eigen bureau Gaby van den Biggelaar advies. Ze werkt als adviseur en intermediair en maakt klanten wegwijs in bestuurlijke en politieke verhoudingen en processen. Ook is zij directeur van Leergeld Nederland , een stichting die zich inzet voor een effectief kindgericht armoedebeleid.
Zij verzorgde voor de gemeente Son en Breugel reeds enkele malen themabijeenkomsten over integriteit. Ook verrichtte ze in 2014 en 2017 bij kandidaat-wethouders van het college van B&W een integriteitsonderzoek.

Mr. Dr. Gaby van den Biggelaar (1960) is woonachtig in Eindhoven en heeft een gevarieerde maatschappelijke, politieke en bestuurlijke achtergrond. Zij was werkzaam in de wetenschap, het Openbaar Ministerie, het hoger onderwijs en was 12 jaar gemeenteraadslid in Eindhoven. Als raadslid stond ze bekend als bruggenbouwer tussen publiek en gemeente. Veelvuldig heeft ze bedrijven, individuele burgers en maatschappelijke instellingen wegwijs gemaakt in de gemeentelijke organisatie, hen geholpen bij subsidieaanvragen, bezwaren tegen gemeentelijke besluiten e.d. of hen geadviseerd in hun strategie en positiebepaling bij de ontwikkeling van gemeentelijke plannen.

Van 2006 tot 2010 was ze fractievoorzitter van de PvdA in Eindhoven. In deze functie nam ze belangrijke sleutelposities in binnen bestuurlijke en politieke verhoudingen. Daarnaast vervulde zij diverse bestuurlijke functies. Door haar uitgebreide juridische, bestuurlijke en politieke achtergrond heeft zij inzicht in het publieke domein, ze kent de politieke en bestuurlijke verhoudingen, de spelers en de cultuur eromheen. Zij weet op welke wijze zaken op de politieke agenda kunnen worden gezet of hoe je besluitvorming effectief kunt beïnvloeden.

Mr. dr. Gaby van den Biggelaar