Afbeelding

Een schilderij van onze Koningin!

Verenigingen

Koningsdag en voorheen Koninginnedag telt ook in Son en Breugel vele tradities. Een daarvan is het scholenproject, dat dit jaar voor de 17e keer wordt uitgevoerd. Elk jaar worden de groepen 5 en 6 van de 7 basisscholen uitgenodigd om iets voor ons koningspaar te maken.

Deze keer is dat een schilderij van Koningin Maxima. Willemijn Gerritse van het Oranje Comité voorziet de scholen van de benodigde materialen, zodat de leerlingen ermee aan de slag kunnen.
Ook de Emiliusschool en de Brinken van Zonhove doen enthousiast mee en buurtvereniging Gehurterbij laat zijn creativiteit erop los.
Voorgaande jaren zijn er o.a. kettingen, hoeden, kronen, tassen. kaarten en Koninklijke borden gemaakt. In 2013 waren er 200 kronen te bewonderen in de etalages van de winkels in het centrum van Son. Daar worden vanaf 17 april ook de schilderijen van onze koningin tentoongesteld. Een deskundige jury zal hieruit dan de 3 mooiste moeten kiezen, geen gemakkelijke taak. Elk jaar worden de creaties mooier en professioneler.

En natuurlijk zijn er prijzen: : deze bestaan uit speciaal ontworpen trofeeën met inscriptie van plexiglas, die op de winnende scholen een mooi plekje krijgen.
Op Koningsdag worden de prijzen op zijn eigen, unieke manier uitgereikt door Rob Verschuren op de feestlocatie in de Gentiaan. Hij maakt er voor de prijswinnaars een feestelijk moment van.
Wandelt u vanaf 17 april eens langs de etalages in het centrum van Son om te kijken wat de Son en Breugelse jeugd heeft geschilderd, het zal u verrassen!

Afbeelding