Afbeelding
Foto: gemeente Son en Breugel

Controle lichtmasten openbare verlichting

Politiek

Son en Breugel - Openbare Verlichting-aannemer ZIUT is op 10 oktober in Son en Breugel gestart met een omvangrijk project Verledden van de Openbare Verlichting. Alle 4.700 armaturen worden vervangen door led-armaturen. Dit werk is voor 90% uitgevoerd. 

In week 15 (9 tot 14 april) controleert de aannemer het gehele arsenaal van lichtmasten en wordt duidelijk welke lichtmasten met ledverlichting nog niet (goed) branden. Op basis van deze controle en uw meldingen worden storingen verholpen om ook de resterende 10% van de lichtmasten aan te sluiten. 

Beschikbaarheid onderdelen
Afhankelijk van de beschikbaarheid van onderdelen worden storingen binnen één á twee weken na de controle opgelost. Bij de lange lichtmasten met kofferarmatuur (zie afbeelding) zal het wat langer, enkele weken, duren.

Het goede nieuws is dat de gemeenschap Son en Breugel al bijna de beoogde besparing van 50% op de energiekosten op de openbare verlichting, 450.000 KWh per jaar, realiseert.

]Naloopronde
Dat circa 10% van de lichtmasten nog niet naar behoren brandt, betekent dat er op een arsenaal van 4.700 dus enkele honderden lantaarnpalen zijn waar nog iets mee moet gebeuren. Het project is nu in de fase gekomen, dat het hele areaal buiten per straat wordt nagelopen. Op basis van de controle worden door de aannemer de acties gepland. Afhankelijk van de storing zal het herstellen binnen enkele dagen tot enkele maanden worden afgerond. De ''naloopronden" nemen dus enkele weken in beslag. 

Als u na de naloopronde twijfelt over de openbare verlichting, of een storing heeft kennelijk niet te maken met de vervanging naar ledverlichting, dan stellen we uw melding van deze storing via de gemeentelijke website bijzonder op prijs.